Veelgestelde vragen

Vind jouw vraag en het antwoord hierop in onderstaand overzicht. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar hr@reef.nl en ontvang zo snel mogelijk een antwoord.

onze kennis jouw groei

  • Het jaarplan stel je jaarlijks in juni op en wordt opgesteld met de projectmanager met wie jij op dat moment samenwerkt. De projectmanagers die eventueel volgen, nemen automatisch jouw jaarplan over. Indien nodig kunnen zowel jijzelf als de projectmanagers elkaar voorzien van feedback, zodat iedereen volledig op de hoogte is over jouw jaarplan, jouw ontwikkeldoelen en de voortgang hiervan.

  • Tijdens (project)evaluaties haal jij samen met jouw projectmanager een projecttevredenheidsscore op. De opdrachtgever kan een score geven op een schaal van 1 tot en met 5, waarbij 1 het laagste is (niet naar verwachting) en 5 het hoogste (boven verwachting). Scoort jouw opdrachtgever jou bijdrage aan het project een voldoende, dan rond je dit ontwikkeldoel automatisch positief af.

  • Het verlengen van jouw eigen lopende project zien wij niet als het zelf regelen van een project. Je kunt echter wél in jouw jaarplan als ontwikkeldoel opnemen dat jij zelf een nieuw project creëert (bij jouw huidige of nieuwe opdrachtgever). In dat geval lever je een bijdrage aan REEF en kom je (bij het behalen van 2/3 bijdragen) in aanmerking voor de presetatiebeloning. We belonen niet standaard wanneer je zelf een nieuw project regelt. 

  • De opdrachtgever heeft juist een minder actieve rol. Voorheen moest de opdrachtgever jouw projectmanager voorzien van input voor de beoordeling. Dankzij deze nieuwe methodiek lever jij zelf de input aan over het succes van jouw jaarplan. De opdrachtgever evalueert alleen, zoals je al gewend bent, tijdens tussentijdse (project)evaluaties. 

  • We werken niet meer met percentages. Vanaf dit jaar werken we met vaste bedragen. Zo weet iedereen wat je qua salarisverhoging kunt verwachten. Het is transparant en het biedt iedereen duidelijkheid.

  • Zowel de vaste als de prestatiebeloning zijn structurele salarisverhogingen. De vaste beloning ontvang je in januari en de presetatiebeloning in juli. 

  • De trainingsmomenten vinden digitaal plaats, zodat het voor jou eenvoudiger is om deel te nemen. Mocht het niet lukken om hierbij aanwezig te zijn, maar ben je benieuwd naar de inhoud? Neem dan contact op met jouw projectmanager, zodat we ervoor kunnen zorgen dat jij alsnog de juiste handvatten krijgt. 

     

  • De hoogte van jouw beloning is afhankelijk van de hoogte van jouw salaris. Als je voorheen hoog in je RSP zat (dus hoog in de salarisschaal), dan groeide je bij goed functioneren met 0,5% tot 1,5%.

    Deze percentages houden we Dat is afhankelijk van de hoogte van je salaris. Als je voorheen hoog in je RSP zat (dus je zat hoog in je salarisschaal) dan groeide je bij functioneren naar verwachting minimaal met 0.5% – 1.5%. Binnen deze range zal je altijd uitkomen met je salaris voor de vaste salarisstap. We hebben er nu voor gezorgd dat je dus nog een grotere stap kunt zetten (ook als je hoog in je salaris zit). ? Ik snap deze niet. Dus alleen de vaste salarisstap wordt gedeeld in percentages en dat bedraagt tussen de 0,5 en 1,5%?

  • Nee, we werken niet met functieschalen en-tredes maar met min-max schalen. Dit houdt in dat je de beloningen ontvangt tot je aan het maximum van jouw salarisschaal zit. Om alsnog door te kunnen groeien in salaris, zul je in jouw jaarplan op moeten nemen dat je jezelf ontwikkelt naar een volgend functieniveau (volgens de functiekompassen). 

  • Volgens het nieuwe beleid moet je minimaal 6 maanden achter elkaar gewerkt hebben om recht te hebben op je beloning. Het voordeel van deze manier van werken is dat je twee keer per jaar verhoogd kunt worden. -> Want? Dit betekent uiteraard dat je wanneer je volledig hersteld bent, sneller recht hebt op een salarisverhoging volgens het beloningsbeleid.

Heb je vragen naar aanleiding van deze vragen en antwoorden?

Neem dan contact op met afdeling HR via hr@reef.nl.