Whitepaper: continuïteit waarborgen door supply chain collaboration

Wat is Supply Chain Collaboration? Hoe pas je het toe in tijden van COVID-19? En wat levert het op?

onze kennis uw groei

Inzichten in algehele optimalisatie van de interne en externe keten

De noodzaak van een wendbare keten werd nog duidelijker zichtbaar tijdens de opkomst van COVID-19. Om hoge voorraden en slechte performance te voorkomen, moeten bedrijven zich focussen op algehele optimalisatie van de interne en externe keten. Meer rust en regelmaat in de keten zorgt immers voor een beter presterende keten.

Lely, machineproducent binnen de melkveeindustrie, zat met een uitdaging: de doorlooptijd van melk- en voederrobots liep sterk op. Onder leiding van Gerlof van den Haak, Director Operations, wordt nu een proces doorlopen om bedrijfsprocessen op elkaar af te stemmen. Als startopdracht was Gerlof verantwoordelijk om de fabriek te laten functioneren, op te waarderen naar ‘manufacturing excellence’. Dit moet in de eerste plaats voor een groot deel vanuit management komen. De supply chain moest beter geregisseerd worden. Door hoogconjunctuur, toenemende aandacht voor gezondheid van koeien en efficiency is de afgelopen jaren de vraag naar Lely-producten sterk is toegenomen. Daardoor is een goed gestroomlijnde supply chain, met zo min mogelijk onnodige vertragingen, van groot belang. Als de organisatie toentertijd onvoldoende scoorde op het gebied van heldere communicatie tussen productie en de ruim 200 leveranciers, dan kwam dit door COVID-19 nog meer onder druk te staan. Processen moesten versneld worden en contact met de keten vond op afstand plaats. Gerlof vertelt hoe hij dit samen met de organisatie heeft aangepakt, wat zijn advies is en wat dit heeft  betekend voor de positie van de organisatie. Download de whitepaper 'Continuïteit waarborgen door supply chain collaboration' en lees verder.

 

Whitepaper 'Continuïteit waarborgen door supply chain collaboration'

Onlangs hebben we een REEF-deelt-kennisbijeenkomst gegeven over supply chain collaboration. Vul je gegevens in en ontvang het artikel met inzichten van spreker Gerlof van den Haak, Manager Operations bij Lely.
 

Meer informatie

Bent u benieuwd wat REEF Supply Chain voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Bas van den Donk.