Werkvoorbereider vacatures

Vind hier jouw nieuwe baan! Solliciteer direct en zet een volgende stap in jouw carrière als werkvoorbereider.

Bekijk alle vacatures

Vacatures werkvoorbereider en gerelateerd

Werkvoorbereider Onderhoud

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4500
Als werkvoorbereider ben je doelgericht en heb je duidelijk overzicht op het geplande onderhoud.

Bouwkundig werkvoorbereider

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4500
Als bouwkundig werkvoorbereider heb je een dynamische rol binnen het voorbereiden van bouwprojecten.

Bouwkundig projectmanager

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4500 - € 6500
Door gebruik van jouw uitstekende organisatie- en coördinatie skills zorg jij voor resultaat!

Senior Project Engineer

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 6500 >
Tijd om je technische kennis naar het volgende niveau te tillen met REEF! Sta je ook te springen om bij te dragen aan com plexe technische projecten op het gebied van mechanical development? Lees snel verder!

Projectleider Elektrotechniek

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 6000
Binnen jouw expertise in de elektrotechniek werk je als REEF professional iedere dag aan het beste projectresultaat.

Projectleider werktuigbouwkunde

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5500
Waarom het uiterste uit jezelf halen in complexe miljoenenprojecten?

Succesvolle technische projecten

Werkvoorbereiding preventief onderhoud

Het optimaliseren van onderhoudsprocessen en het systeem, met als doel een verbetering in kwaliteit, resultaat en betrouwbaarheid binnen de productie. Daarnaast verantwoordelijk voor het voorbereidend werk, de planning en toezicht houden op de uitvoering van onderhoud.

Doorlooptijd facilitaire en technische services verkorten

MSD is het grootste innovatieve geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Vastgoedorganisatie CBRE ontzorgt MSD in facilitaire en technische services. Op deze locatie vervult onze specialist Lorenzo Caïro de rol van werkvoorbereider elektrotechniek.

Voorbereiding bouwkundige projecten

Als werkvoorbereider en inkoper advies geven aan het projectteam. Verantwoordelijk voor de inkoop van de benodigde materialen en voor de onderaannemers van de projecten in uitvoering, het controleren van het tekenwerk en zorgdragen dat alles op tijd wordt aangeleverd op de bouw. Tevens, samen met de projectleider, verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie.

Projectmatig werken als Werkvoorbereider bij REEF
 

Als REEF-professional werk jij iedere dag aan het beste projectresultaat. Dit doe je bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers, van mkb tot multinational. Op die manier leer je nieuwe organisaties en mensen kennen en breid je je netwerk uit. De projecten zijn keer op keer veelzijdig en uitdagend, je blijft daardoor continu in ontwikkeling.

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider speel je een cruciale rol in het voorbereiden, organiseren en coördineren van projecten binnen verschillende industrieën. Je bent verantwoordelijk voor het plannen en voorbereiden van alle activiteiten die nodig zijn om een project succesvol te laten verlopen. Dit omvat onder andere het opstellen van planningen, het regelen van benodigde materialen en het coördineren van personeel. Een werkvoorbereider werkt nauw samen met verschillende stakeholders, waaronder projectleiders, engineers, leveranciers en klanten. Je zorgt ervoor dat alle partijen op de hoogte zijn van de voortgang van het project en dat eventuele problemen tijdig worden opgelost. Naast het plannen en organiseren ben je als werkvoorbereider ook verantwoordelijk voor het bewaken van de kosten en het budget van het project. Je houdt de kosten nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat het project binnen de gestelde financiële kaders blijft. Kortom, als werkvoorbereider ben je een belangrijke schakel tussen verschillende partijen en draag je bij aan het succesvol uitvoeren van projecten.

Wat is het salaris van een Werkvoorbereider?

Het salaris van een Werkvoorbereider bij REEF kan variëren, afhankelijk van factoren zoals ervaring, opleidingsniveau en type project. Wij gaan hierover graag met jou in gesprek. Bij REEF ligt het salaris van een Werkvoorbereider tussen de € 3.000 en € 5.000 bruto per maand op fulltime basis. Voor starters of Werkvoorbereiders met minder ervaring kan het aan de lagere kant van deze range liggen, terwijl ervaren Werkvoorbereiders aan de hogere kant van deze range kunnen zitten.

In welke vakgebieden kan je werken als Werkvoorbereider?

Werkvoorbereiders spelen een essentiële rol in diverse sectoren en vakgebieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste vakgebieden voor werkvoorbereiders en de verschillen tussen hen:

Bouwkunde en Civiele Techniek: Werkvoorbereiders in deze sector zijn verantwoordelijk voor het plannen, organiseren en coördineren van bouw- en infrastructurele projecten. Ze werken samen met architecten, ingenieurs en aannemers om ervoor te zorgen dat projecten volgens plan verlopen en binnen budget blijven.

Werktuigbouwkunde (WT): Werkvoorbereiders op het gebied van werktuigbouwkunde zijn gespecialiseerd in het plannen en organiseren van mechanische installaties en systemen. Ze werken bijvoorbeeld aan projecten in de machinebouw, productie-industrie en energievoorziening.

Elektrotechniek (ET): Werkvoorbereiders in de elektrotechniek zijn verantwoordelijk voor het voorbereiden van elektrische installaties en systemen. Ze werken bijvoorbeeld aan projecten in de energie-, telecommunicatie- en automatiseringssector.

Piping: Werkvoorbereiders op het gebied van piping zijn gespecialiseerd in het plannen en coördineren van pijpleidingsystemen in industriële omgevingen. Ze werken bijvoorbeeld aan projecten in de olie- en gasindustrie, chemische industrie en scheepsbouw.

Elk vakgebied vereist specifieke kennis en vaardigheden, maar alle werkvoorbereiders delen een gemeenschappelijke focus op het voorbereiden en organiseren van projecten om een soepele uitvoering te garanderen.

Wat is het verschil tussen een werkvoorbereider en een projectleider?

Hoewel beide functies nauw verbonden zijn en vaak samenwerken binnen projectteams, zijn er duidelijke verschillen tussen een werkvoorbereider en een projectleider.

Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor het voorbereiden, organiseren en coördineren van projecten. Ze zijn betrokken bij het plannen van activiteiten, het bestellen van materialen, het opstellen van planningen en het bewaken van kosten. Werkvoorbereiders zijn vaak meer operationeel gericht en werken op een gedetailleerder niveau om ervoor te zorgen dat alle benodigde middelen beschikbaar zijn voor het project.

Aan de andere kant is een projectleider verantwoordelijk voor het overzien en managen van het gehele project. Ze zijn betrokken bij het opstellen van projectplannen, het aansturen van projectteams, het bewaken van de voortgang en het communiceren met stakeholders. Projectleiders hebben vaak een meer strategische rol en zijn verantwoordelijk voor het behalen van de projectdoelstellingen binnen de gestelde tijd en budget.

Kort gezegd is een werkvoorbereider meer gericht op de operationele aspecten van een project, terwijl een projectleider een meer overkoepelende rol heeft in het managen van het gehele project.