Replay webinar:
Hoe rondt u omgevingsaanvragen tijdig en kwalitatief af?

Bekijk ons webinar en leer hoe u als gemeente omgaat met een toename in omgevingsvergunningen, in combinatie met onvoldoende capaciteit. 

onze kennisuw groei

EfficiĆ«ntie en verbetering binnen vergunningverlening 

Het tijdig afronden van omgevingsvergunningen is voor veel gemeenten een grote uitdaging. De werkvoorraad stijgt, maar er blijft een gebrek aan gekwalificeerd personeel. Met de druk van fatale termijnen in de vergunningverlening kan dit leiden tot grote (politieke) problemen. 

Tijdens dit webinar: 

  • Nemen wij u mee langs de opties die er zijn om de omgevingsvergunningsaanvragen van de inwoners en bedrijven tijdig en met een goede kwaliteit af te doen.
  • Bespreken we welke overdenkingen een rol spelen om een keuze te maken.
  • Bekijken we de bestuurlijke afwegingen.

Spreker webinar

Interim manager Fysieke domein

Jan van Maren

Jan is al jaren actief als interim-manager in het Fysieke domein. Hij heeft managementervaring in kleinere en grote gemeenten. Jan is een ervaren leidinggevende aan VTH-teams, met als opdracht kritisch te kijken naar de benodigde formatie en procesverbetering. Dat vanuit een coachende rol, zodat ook gewerkt wordt aan aanpassingen in cultuur en verbetering van de onderlinge samenwerking. Alhoewel elke gemeente anders is, komt hij vaak dezelfde problematiek tegen, zoals een tekort aan gekwalificeerd personeel. 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit webinar of wilt u meer informatie over vergunningverlening? Neem dan contact op met Jeroen Bax.