REEF geeft raad nieuwsbrief

In onze maandelijkse nieuwsbrief deelt Marlou Savelkoul, onze bedrijfsjurist, het laatste juridische nieuws, nuttige tips en content.

onze kennis uw groei

Oekraïense werknemers, wat zijn de mogelijkheden?

De schrijnende situatie in Oekraïne en de daarop volgende vluchtelingenstroom zal u niet ontgaan zijn. Als werkgever wilt u mogelijk deze vluchtelingen een arbeidsovereenkomst aanbieden, maar mag dit wel? Binnen de Europese Unie geldt namelijk het vrij verkeer van personen, maar Oekraïne valt niet onder de Europese Unie. Normaal gesproken zou dit betekenen dat u als werkgever aan verschillende eisen moet voldoen en bijvoorbeeld een tewerkstellingsvergunning moet worden aangevraagd.

Gezien de situatie in Oekraïne is er een uitzondering gemaakt. Per 1 april 2022 is namelijk de Richtlijn Tijdelijke Bescherming in werking getreden. Deze richtlijn geeft werkgevers een vrijstelling van de verplichting tot het aanvragen van een tewerkstellingsvergunning voor Oekraïners. U hoeft dan alleen te voldoen aan een meldplicht. Dit houdt in dat u op werk.nl een melding kunt maken van de indiensttreding. Enkele dagen later kan de werknemer beginnen.

Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid die deze richtlijn geeft en heeft u hier vragen over, zoals welke soort arbeidsovereenkomst u het beste kunt aanbieden? Neem dan met ons op via de onderstaande button.

Neem contact op

Vraag van de maand

Deze maand stond het verschil tussen dringende (verplichte) werkzaamheden en renovatiewerkzaamheden centraal. Als verhuurder bent u namelijk verplicht om dringende werkzaamheden uit te (laten) voeren in de huurwoning. Er is echter een verschil tussen dringende werkzaamheden en renovatiewerkzaamheden, maar deze grens is niet altijd eenduidig. Zo kan het per geval verschillen welke werkzaamheden verplicht zijn om te verrichten en bent u niet altijd verplicht alles aan te pakken wat huurder verzoekt.

Twijfelt u en wilt u zeker weten wat u wel of niet verplicht bent om uit te (laten) voeren? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Meer informatie

onze kennis uw groei

Wees welkom bij onze REEF-deelt-kennisbijeenkomsten

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks tientallen REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Op woensdag 15 juni vindt eindelijk weer een fysieke editie plaats, met 8 verschillende bijeenkomsten in de High Tech Campus te Eindhoven. Aanmelden is gratis, dus volg snel de onderstaande knop en bekijk het aanbod, dan zien we elkaar hopelijk op 15 juni!

Bekijk de bijeenkomsten

Meer informatie

Neem contact op met Marlou Savelkoul voor de mogelijkheden binnen uw organisatie.