Op weg naar een moderne overheidsorganisatie

Op dinsdag 21 september kwamen deskundigen op het gebied van organisatieontwikkeling, REEF-professionals en enkele relaties samen om kennis te delen over excellent werkgeverschap. 

onze projecten jouw succes

Kennis delen is een van de belangrijkste pijlers om tot resultaat te komen. Daarom investeren we bij REEF in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Om deze ontwikkeling te stimuleren bieden wij trainingen, workshops en opleidingen aan onze REEF-professionals en relaties. 

Organisatieontwikkeling

Het is actueler dan ooit: toekomstbestendig en zelfstandig zijn als gemeente. Maar ook een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, is een belangrijke pijler voor gemeenten. Een transitie van een traditionele overheidsorganisatie – tot een moderne netwerkorganisatie aanpak volgt. De gemeente Zundert heeft een organisatieontwikkeling doorlopen en heeft tijdens de bijeenkomst laten zien welke HR-uitdagingen dit met zich meebrengt. Voormalige directieleden Catharine Verberne en Guus Broos, met behulp van co-auteur Helmuth Stoop, hebben de volledige organisatieontwikkeling met alle facetten die hierbij horen ervaren en in 2016 ingezet bij de Gemeente Zundert.

''Zeer inspirerend om de visie van de Karavaan vanuit verschillende perspectieven aan te vliegen. Samen hebben we de veranderende factoren van een organisatie vertaald naar praktische tips.'', aldus een senior HR-professional van Samenwerking A2-gemeenten.

De Karavaan

Een organisatie heeft te maken met een verscheidenheid aan veranderende factoren in hun omgeving. Dit heeft impact op de organisatie en op de rollen van medewerkers in deze organisatie. Tijdens de kennisbijeenkomst werd gesproken over de Karavaan, dit staat voor de volledige organisatieverandering en alle daarbij horende facetten. In de Karavaan staan mensen, talenten en de opgaven van de samenleving centraal.

“Om te zorgen voor een lenige, professionele organisatie zijn benodigdheden als individualisering en open structuren van belang. De directie of het management kan een verandering voor ogen hebben, maar het zijn de mensen die het moeten doen.”, aldus Adriaan Liebregts, concern controller bij Gemeente Zundert.

Het werken vanuit de bedoeling staat centraal in een netwerkorganisatie. Het is hierbij de bedoeling dat men opgavegericht gaat werken. Hierbij is geen sprake meer van functies, maar van rollen. Dit betekent dat iedere professional een rol krijgt met autonomie, leer- en ontwikkelvermogen en een zinvolle bijdrage kan leveren aan een groter doel.

Projecten en vacatures Personeel en Organisatie

Wij snappen hoe belangrijk het is om te blijven ontwikkelen. Daarom kun je bij ons kennissessies volgen om up-to-date te blijven binnen jouw vakgebied. Ben jij net zo ambitieus als wij? We hebben een ruim aanbod aan interessante projecten op het gebied HR.

HR medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Jij bent DE verbindende HR professional die graag diverse HR vraakstukken aanvliegt

HR recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier de juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR Business Partner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Krijg jij ook nooit genoeg van HR projecten en wil je dolgraag de analytische bril opzetten om processen te verbeteren?

HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Meer informatie

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij REEF? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sanne van der Wurff
projectmanager Personeel en Organisatie