HR nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief deelt HR-adviseur Kimberley de Groot het laatste nieuws over HR bij REEF. In deze nieuwsbrief vind je alles over lekker in je vel zitten, zowel fysiek als mentaal. 

onze kennis jouw groei

Hallo 2023

Goede voornemens, je kunt er bijna niet omheen. Van Dry January en niet meer met het vliegtuig reizen tot iedere dag beginnen met een ochtendritueel. Meer dan ooit ligt de focus op een betere versie van jezelf worden, waarbij je zowel mentaal als fysiek lekker in je vel zit. Een mooi streven dat wij toejuichen! Daarom bieden we in deze nieuwsbrief een aantal handvatten aan om jou hierbij te helpen: zorg voor voldoende beweging, reduceer je werkstress en leer hoe jij je nieuwe goede gewoontes volhoudt.

Beweeg!

Inmiddels weet iedereen dat bewegen erg belangrijk is voor zowel je mentale als fysieke welzijn. Eén van de meest genoemde voornemens is 'meer bewegen'. Herkenbaar? Ook bij REEF vinden we het belangrijk om bewust te zijn over voldoende beweging. 

Bij REEF geloven we erin dat we elkaar kunnen stimuleren om de beste versie van jezelf te worden, zowel mentaal als fysiek. Om jou hierbij te helpen, bieden we in maart een online yogales aan. De yogales is erg toegankelijk, omdat je vanuit thuis mee kunt doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een half uurtje tijd voor jezelf en een makkelijk zittende outfit. Sanne leert jou onder andere nek- en schouderoefeningen, maar ook om op je ademhaling en houding te letten tijdens het werk. Een noodzakelijk goed voor iedereen die veel zit gedurende dag. 

Een aantal collega's hebben al een oefen-les gevolgd bij instructrice (en collega) Sanne van Toer en zijn super enthousiast. Lijkt het je iets voor jou, kies dan hieronder minimaal één datum uit waarop je mee wil doen en meld je aan via hr@reef.nl

 

Yoga online mee

Schrijf je in voor één of meerdere van onderstaande data door een mail te sturen naar hr@reef.nl. Geef in de mail aan wanneer jij deelneemt, zodat we jou na aanmelding meer informatie toe kunnen sturen.

De online lessen vinden plaats op:

  • 2 maart van 18:30 - 19:00 uur
  • 9 maart van 18:30 - 19:00 uur
  • 16 maart van 18:30 - 19:00 uur
     
Meld jezelf aan >

Werkplezier

Een opgejaagd gevoel, geen rust in je hoofd en niet het gevoel hebben dat je in het weekend kan ontspannen. Dit gevoel kan ontstaan door veranderingen in jouw privé-omgeving, je gezondheid en situaties op het werk. Hiermee krijgt iedereen wel eens te maken en kennen we ook wel als 'stress'. Leer stress het hoofd te bieden, zodat je weer meer werkplezier ervaart.

Stress ervaar je niet zomaar; het is een mechanisme dat jou wil waarschuwen om de oorzaak van stress aan te pakken. Om preventief stress tegen te gaan, is het belangrijk om jouw stress-signalen te herkennen en ook om te weten hoe je leert ontspannen. Weet als geen ander om stress het hoofd te bieden door de masterclass 'Slimmer dan stress' van Theo Compernolle via GoodHabitz te volgen. 

Volg hier de masterclass 'Slimmer dan stress'

Persoonlijke ontwikkeling

Bij REEF bieden we veel ontwikkelingsmogelijkheden aan. Zo zijn de trainingen op de opleidingskalender helemaal volgeboekt en wordt er steeds meer gebruik gemaakt van ons online leerplatform 'Goodhabitz'. In het kader van persoonlijke ontwikkeling willen we je attenderen op het STAP-budget.

Dit budget biedt de mogelijkheid om een training, opleiding of cursus te volgen met een budget van € 1.000,- per persoon. Het tijdsvak start 28 februari. Zorg dat je die dag klaar zit, want vorig jaar was het budget snel vergeven.

Zo werkt het: 

  • Bekijk op stap-budget.nl de opleidingen en meld jezelf aan voor een training, cursus of opleiding.
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus mocht je verzekerd willen zijn van een plek zorg dat je om 10:00 klaar zit om jezelf in te schrijven.

Meer informatie over de aanvraagprocedure, mogelijke opleidingen en het STAP-budget vind je op stap-budget.nl.
Gezien het een initiatief betreft vanuit de overheid, gaat dit buiten REEF om. 

Bij opleidingen, trainingen of cursussen die duurder zijn dan €1000,-, kun je in overleg met je leidinggevende bekijken of hier een studieovereenkomst voor aangegaan kan worden.

Mogelijkheden STAP-budget

Meer informatie over de aanvraagprocedure, mogelijke opleidingen en het STAP-budget vind je in het STAP-portaal van het UWV. 

Ontdek meer over het STAP-buget

HR in 2023

Het huidige HR-beleid van REEF gaat inmiddels twee jaar mee en, om ook in de toekomst wendbaar te blijven, toetsen we in 2023 het huidige HR-beleid aan de huidige trends en ontwikkelingen.

De aankomende tijd buiten we ons met een externe partij over de onderwerpen ‘leren en ontwikkelen’ en ‘belonen en beoordelen’. Om een volledig beeld te verkrijgen, plannen we sessies om input uit de organisatie op te halen. Hierover later meer.

Meer informatie

Wil jij meer achtergrondinformatie over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Kimberley de Groot.