Maak ambities waar

Het functiekompas fungeert als praatplaat voor jouw ontwikkeling. Met behulp van het functiekompas kun je eenvoudig de verwachtingen afstemmen tussen jou en jouw projectmanager: welke verantwoordelijkheden pak je op en welk gewenst gedrag hoort hierbij? Doorloop de volgende stappen ter voorbereiding van jouw ontwikkelgesprek, zodat je er alles uit kunt halen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

onze kennis jouw groei

Stap 1

Reflecteer en leer

Gedrag en kennis zijn belangrijke onderdelen van jouw ontwikkeling. Om jezelf echt te kunnen ontwikkelen, hoor je beide onderwerpen goed onder de loep te nemen.

Reflecteer kritisch op jouw eigen gedrag. Om het eenvoudiger te maken, werkt het om bij een vijftal collega's feedback op te halen. Stel ze een aantal gerichte vragen, die aansluiten bij jouw ontwikkelbehoefte. Vertaal de reacties die je ontvangt naar leerpunten die jij het aankomende jaar zou willen oppakken.

Naast dat deze feedback jou helpt om aan jouw ontwikkeling te werken, zorgen de nodige complimenten ook voor een boost in jouw zelfvertrouwen!

Stap 2

Over tot actie

Nu je inzichtelijk hebt waar jij het aankomend jaar aan wil werken, is het tijd voor actie. Wat ga je concreet doen om jouw competenties of kennisniveau te verbeteren? Wat heb je hiervoor nodig? Wanneer ga je dit doen? En hoe zie je het terug in jouw gedrag? 

Om jezelf op weg te helpen, hebben we een template opgesteld. Klik hier voor het document. Erg handig om de juiste stappen te zetten, maar ook om concrete afspraken te maken met jouw projectmanager.

Stap 3

Houd het eind in gedachte

Vol energie en enthousiasme stap je jouw ontwikkelgesprek uit; het plan is er, de afspraken zijn gemaakt, en nu is het tijd voor actie. Uit ervaring weten we allemaal dat het een behoorlijke uitdaging kan zijn om gemotiveerd te blijven. Eén kleine tegenslag kan een verandering al in de weg zitten. 

Daarom is het erg belangrijk dat je jouw eind in gedachte helder hebt, maar óók dat je tussentijdse evaluatiemomenten inplant. We adviseren jou om deze momenten op te nemen in jouw ontwikkelplan, zodat jij samen met jouw projectmanager ervoor zorgt dat jouw ontwikkel-doel bereikt wordt. 

We staan graag voor je klaar

Heb jij hulp nodig bij het vormgeven van jouw ontwikkeplan, loop je vast met de voorbereiding of wil je weten hoe je jouw ontwikkeling wegzet in tijd? Neem dan contact op met HR-coach Sanne van der Wurff:

06 484 205 32
s.vanderwurff@reef.nl

Ga terug naar de nieuwsbrief