Zichtbaarheid recruitment verbeteren binnen de organisatie

Met als doel samen zicht krijgen op de behoefte aan personeel en het finetunen van het gewenste profiel.

onze kennis uw groei

Zichtbaarheid recruitment verbeteren binnen de organisatie

Voor Bosman was het van belang dat recruitment zichtbaar en vindbaar is voor de hele organisatie. Met als doel samen zicht krijgen op de behoefte aan personeel en het finetunen van het gewenste profiel. Om het beoogde resultaat te behalen heeft REEF de expertise van Kerime, als ervaren recruiter, ingezet. Zij heeft een efficiënte recruitment werkwijze opgesteld voor Bosman en ervoor gezorgd dat ze minder afhankelijk zijn van werving van andere bureaus.

Kerime haar dagelijkse taken bestonden uit het analyseren en verbeteren van recruitment activiteiten, meekijken op diverse afdelingen en het actief inzetten van arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast ging ze het gesprek aan met diverse hiring managers om volledig op de hoogte te zijn van de organisatie. Natuurlijk moesten de operationele taken voor het invullen van de vacatures ook door blijven gaan.

Over Bosman

Bosman is dé expert als het gaat om leven met diabetes, een wond, incontinentie of een stoma. Zij leveren niet alleen de medische hulpmiddelen, maar ook het advies en de ondersteuning die daarbij horen. Dat doen we al ruim 85 jaar. Met elk hulpmiddel, elke innovatie en elke oplossing helpen zij zorgprofessionals om de beste zorg te leveren. 

 

onze mensen uw resultaat

Het project en de voorbereiding

Kerime: “Bosman, wat een mooi bedrijf! Als REEF- projectspecialist werk je iedere dag aan het behalen van het beste projectresultaat. Voor de start van mijn opdracht hebben de opdrachtgever en ik met een aantal sessies de tijd genomen om een goed beeld van de organisatie, de uitdagingen en het projectresultaat op te stellen. Een mooie manier om je projectresultaat goed in beeld te krijgen."

Onze Professional

Recruiter Kerime Öyün-Kilic

De uitdaging in dit project was om een goede balans te vinden tussen de operationele taken en zichtbaar zijn in 28 uur. Ik heb ervoor gekozen om mijn uren te verdelen over 5 werkdagen, waardoor ik elke dag bereikbaar was. Om het meeste uit mijn werkdag te halen, heb ik projectmatig werken als leidraad gebruikt. Elke dag/week kijken naar: wat is mijn doelstelling, wat zijn de taken (en welke heeft prioriteit) voor deze dag/week en welke planning hoort hierbij. 

Met de komst van twee nieuwe collega’s is het Bosman recruitment team compleet. Tijd om over te dragen en te focussen op een nieuwe opdracht! 

Een efficiënt recruitmentproces

Door in kaart te brengen wat de huidige manier van werken is, heeft Kerime inzichtelijk gemaakt waar de de knelpunten liggen en waar ruimte is voor verbetering. Dit heeft na 7 maanden onder andere geresulteerd in: 

 • Een efficiënte recruitment werkwijze kunnen opstellen voor het klantcontactcentrum van Bosman. Met als doel samen zicht krijgen op de behoefte aan personeel en het fine tunen van het gewenste profiel voor de functie van klantadviseur;
 • Recruitment is zichtbaar en vindbaar voor de afdeling Logistiek en de basis voor strategische personeelsplanning is gelegd;
 • Er zit een stijgende lijn in eigen werving waarbij Bosman minder afhankelijk is van werving van andere bureaus;
 • Structurele inzet van online campagnes voor zichtbaarheid en vindbaarheid van Bosman;
 • Met de komst van 2 nieuwe collega’s is het Bosman recruitment team compleet. Tijd om over te dragen en te focussen op een nieuwe opdracht.

 

Vergelijkbare projecten en vacatures

HR medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Jij bent DE verbindende HR professional die graag diverse HR vraakstukken aanvliegt

HR recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier de juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR Business Partner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Krijg jij ook nooit genoeg van HR projecten en wil je dolgraag de analytische bril opzetten om processen te verbeteren?

HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Ingrid Oerlemans.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control