Nieuwe compressoren voor DAF

In het ketelhuis van DAF dient een aantal compressoren geplaatst te worden ter uitbreiding en vervanging van de bestaande installatie. REEF-professional Robert Arts is ingezet om dit project te realiseren.

onze kennis uw succes

Multidisciplinair project

In het ketelhuis van DAF is een aantal nieuwe compressoren nodig. Primair ter uitbreiding en vervanging van de bestaande installatie, om de capaciteit te vergroten. Een tweede factor is dat door het gebruik van de modernste technieken het energieverbruik significant afneemt. Dit kan echter niet zonder een extra condensor. Ruimte is schaars en de nieuwe condensor dient op het dak te komen. 

Om dit te realiseren is de kennis en expertise van REEF-professional Robert Arts ingezet. Robert is verantwoordelijk voor het leiden van, coördineren van en toezicht houden op het multidisciplinaire project. Het project is complex; de condensor neemt 34 vierkante meter in beslag en op het dak, waar deze geplaatst moet worden, is geen ruimte beschikbaar. 

Aanpak

Robert begint dit project met als uitgangspunt een plan dat al een aantal jaren klaar ligt. Hierbij zou een bordes over de patio geplaatst worden aan de achterzijde van het ketelhuis. Deze zou een klein stuk overhangen boven de daken.    

Stap één is voor Robert het bestaande ontwerp tegen het licht houden. Dit oorspronkelijke ontwerp gaat echter uit van een kleinere en lichtere condensor dan nodig is in de huidige situatie. Deze zou zo geplaatst worden dat er naast de gebouwconstructie een extra hulpdraagconstructie nodig zou zijn. Daarnaast zou een uitgebreide fundering en het bordes, de huidige toegang tot het dak belemmeren. Niet de juiste oplossing voor het actuele probleem van DAF.

onze mensenuw resultaat

Het resultaat

Door het bordes, in plaats van aan de zijkant, in het midden van de uitbouw te positioneren, is de toegang tot het dak hersteld. Vervolgens heeft Robert de looppaden van het bordes een stuk breder laten maken dan vereist, zodat de breedte van het bordes nu overeenkomt met de stramienmaat van de gebouwkolommen. Als gevolg worden de krachten van het bordes optimaal afgevoerd via de gebouwconstructie en is de eerder bedachte hulpconstructie overbodig geworden. Een grote meevaller in het budget.  

Het project is conform planning, efficiënter en voor lagere kosten uitgevoerd. Door de nieuwe condensor is DAF vooruitgegaan op zowel productiviteit als op energiebesparing. Als kers op de taart werd de condensor door een kraan op zijn plaats getild op Roberts verjaardag. Een mooi project om op terug te kijken!

Onze professional

Robert Arts - Projectleider

“De gehele installatie is nu een jaar operationeel en het werkt naar volle tevredenheid. Het grote bordes met condensor is een echte eye-catcher geworden, welke ook van buiten het terrein te zien is. Het bordes is in-house gemaakt, wat daarmee de grootste constructie geworden is die ooit in DAF’s constructiewerkplaats in elkaar gezet is. Iedereen die aan dit project bijgedragen heeft, denkt er zeer tevreden op terug.”

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Sander Smits.

Sander Smits
Senior projectmanager Bouw en Vastgoed