Inkoper vacatures

Vind hier jouw nieuwe baan! Solliciteer direct en zet een volgende stap in jouw carrière als inkoper.

Bekijk alle vacatures

Vacatures Inkoper en gerelateerd

Operationeel Inkoper

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij onderhoudt contact met leveranciers en zorgt voor de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Technisch Inkoper

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Het lezen van technische tekeningen is voor jou geen raadsel.

Supply chain planner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij kunt met jouw analytische skills organisaties naar een hoger level tillen.

Demand Planner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Jij hebt de beste kennis van forecasting tools en S&OP planning.

Productieplanner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent dé schakel tussen productie en logistiek.

Inkoper NPR (non product related)

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Jouw kracht ligt in het bouwen en onderhouden van relaties en interne klanten.

Succesvolle supply chain projecten

Optimaliseren procure-to-pay-proces

Verantwoordelijk voor het sourcen van indirect materials (producten en diensten) op zowel strategisch-, tactisch als operationeel niveau. Het optimaliseren van het procure-to-pay proces, het naar een hoger niveau tillen van contractmanagement en het updaten van masterdata in het ERP-systeem.

Implementeren van een solide supplychainbase

Implementeren van een solide supplychainbase, vooral wat betreft non-product related goederen. Verantwoordelijk voor het monitoren van de leveranciersmarkt, contractmanagement, opvragen offertes en opstellen van leverings- betalings- en logistieke voorwaarden. Ook onderhandelen met en contracteren van nieuwe leveranciers, inclusief monitoren van de supplier performance.

Purchase engineering

Realiseren van tijdige levering van benodigde spare parts en optimaliseren van het operationele bestelproces. Bewaken van doorlooptijden, leveringen en serviceniveaus. Signaleren van potentiële incidenten en fungeren als coördinator bij incidenten. Daarnaast onderhouden van contacten met leverancier en deelnemen aan multidisciplinaire projectteams.

Supply Chain planning

Als supply chain planner verantwoordelijk voor de optimale beschikbaarheid van componenten en machines resulterend in het vereiste servicelevels tegen optimale kosten (total cost of ownerhip). Dit zodat de eindproducten binnen de gestelde kaders kunnen worden geproduceerd. Tevens verantwoordelijk voor leveranciers- en productlifecyclemanagement (PLCM).

Projectmatig werken als Inkoper bij REEF
 

Als REEF-professional werk jij iedere dag aan het beste projectresultaat. Dit doe je bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers, van mkb tot multinational. Op die manier leer je nieuwe organisaties en mensen kennen en breid je je netwerk uit. De projecten zijn keer op keer veelzijdig en uitdagend, je blijft daardoor continu in ontwikkeling.

Wat doet een inkoper?

Een inkoper is verantwoordelijk voor het aankopen van goederen en diensten voor een bedrijf. Dit omvat onder andere het zoeken en selecteren van leveranciers, het onderhandelen over contracten en prijzen, en het bewaken van de kwaliteit van de ingekochte producten. Inkopers moeten ervoor zorgen dat de bestellingen tijdig en binnen het budget worden geleverd. Hun rol is cruciaal om de continuïteit van bedrijfsprocessen te waarborgen en kostenbesparingen te realiseren.

De taken van een inkoper kunnen variëren, maar omvatten meestal:
•    Het analyseren van de inkoopbehoeften van het bedrijf.
•    Het opstellen en uitzetten van offerteaanvragen.
•    Het onderhandelen met leveranciers over prijzen, leveringsvoorwaarden en contracten.
•    Het beheren van relaties met leveranciers.
•    Het monitoren van de prestaties van leveranciers en het oplossen van eventuele problemen.
•    Het bijhouden van de inkoopadministratie en het rapporteren over de inkoopprestaties.
 

Verschillende specialisaties als inkoper

Binnen het vakgebied van inkoop zijn er verschillende specialisaties en rollen die je kunt vervullen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

Operationeel Inkoper:

Deze inkopers houden zich bezig met de dagelijkse inkoopactiviteiten. Ze plaatsen bestellingen, volgen leveringen op en zorgen voor een vlotte afhandeling van het inkoopproces. Operationele inkopers werken nauw samen met andere afdelingen om ervoor te zorgen dat de benodigde materialen op tijd beschikbaar zijn. Bekijk hier de vacature voor operationeel inkoper.

Tactisch Inkoper:

Tactische inkopers richten zich op het optimaliseren van inkoopprocessen en het opbouwen van relaties met leveranciers. Ze analyseren markttrends, beoordelen offertes en sluiten raamcontracten af. Tactische inkopers streven naar het behalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hier de vacature voor tactisch inkoper.

Strategisch Inkoper:

Strategische inkopers zijn verantwoordelijk voor de lange termijn inkoopstrategie van het bedrijf. Ze ontwikkelen inkoopbeleid, evalueren de risico's in de supply chain en zoeken naar innovatieve oplossingen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. Strategische inkopers hebben vaak een sterk netwerk binnen de industrie en werken nauw samen met het managementteam. Bekijk hier de vacature voor strategisch inkoper.

Technisch Inkoper:

Deze specialisatie is gericht op de inkoop van technische producten en diensten. Technische inkopers hebben vaak een achtergrond in techniek en begrijpen de specifieke eisen van technische inkoop. Ze werken vaak in sectoren zoals de maakindustrie, bouw en ICT. Bekijk hier de vacature voor technisch inkoper.

Hoe word je inkoper?

Om inkoper te worden, heb je doorgaans een afgeronde hbo- of wo-opleiding nodig in een relevante richting, zoals bedrijfskunde, logistiek, of supply chain management. Daarnaast zijn er verschillende certificeringen die je kunt behalen, zoals NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement), die je kennis en vaardigheden verder aanscherpen.