Financial Controller vacatures

Vind hier jouw nieuwe baan! Solliciteer direct en zet een volgende stap in jouw carrière als Financial Controller.

Vacatures Financial Controller en gerelateerd

Financial Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3500 - € 5500
Als financial controller ben je het financiële geweten van een organisatie. Je baseert je op de feiten en in de uitvoering van je functie neem je verantwoordelijkheid dat aan alle (inter)nationale wet- en regelgeving wordt voldaan.

Business Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 6000
Als business controller geef je inzicht in cijfers en vertaal je financiële stromen naar sturingsinformatie. Je ondersteunt organisaties met betrouwbare cijfers en je daagt disciplines in een organisatie uit om de best mogelijke besluiten te nemen.

Assistent Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 5000
Als gedreven assistent controller wil je blijven leren en werken aan veelzijdige projecten bij diverse opdrachtgevers. Vanuit eigen regie zet je verbeteracties in.

Salarisadministrateur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4500
Als salarisadministrateur zorg je ervoor dat de salarisbetalingen goed verlopen en signaleer je processen die verbetert kunnen worden.

Financieel Medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4500
Met jouw frisse blik en actiegerichte houding ga jij als leergierige financieel medewerker blijvende positieve impact maken bij verschillende opdrachtgevers.

Medewerker Financiële administratie & Reporting

 • Project
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw frisse blik en actiegerichte houding ga jij als leergierige financieel medewerker blijvende positieve impact maken bij onze opdrachtgever.

Succesvolle Finance and Control projecten

Data-analyse in PowerBI

Binnen de accountancy wordt het analyseren van data steeds belangrijker om gerichte controles uit te kunnen voeren. Met een team van pioniers zijn aanvragen voor data analyse bestanden verwerkt en is er meegewerkt aan het opzetten van nieuwe producten welke intern aan de controle teams werden aangeboden. 

Procesverbetering in cash management

Cash management bij een grote supermarktketen is een enorme uitdaging. Zeker wanneer dit landschap voortdurend wijzigt en intern nieuwe systemen worden geïmplementeerd. Met een gedegen SAP kennis, BI kennis en vooral een servicegerichte aanpak zijn er veel grote en kleinere procesverbeteringen ingevoerd en is het finance team continu ondersteund bij vragen.

Debiteurenbeheer

Bij een grote leasemaatschappij was een achterstand ontstaan in het beheer van de portefeuilles. Binnen dit project is een inhaalslag gemaakt op het debiteurenbeheer. Oudere posten en disputen zijn opgelost, waardoor de portefeuille actueler wordt en de risico's zijn beperkt. Op het moment dat de risico's aanvaardbaar waren is het portefeuille in het reguliere proces teruggenomen. 

Masterdata management opgeschoond

Binnen een internationale omgeving met een grote hoeveelheid aan leveranciers en producten waren achterstanden ontstaan waardoor het operationele proces was gestopt. Binnen dit project is het proces vlot getrokken en communicatief is een verbeterslag gemaakt richting andere onderdelen van het bedrijf. De masterdata is beheert zodat de processen doorlopen. En het gehele proces is gedocumenteerd voor een soepele overdracht. 

Herstructurering finance team

Teams groeien in de tijd, door verloop van medewerkers en groei of krimp van de organisatie. Dit gebeurt veelal adhoc. Dan is het goed een stapje terug te doen en de hele situatie te bekijken om een plan te maken waar het team naartoe gaat werken. Op gebied van systemen, processen, organisatie en mensen is een scan uitgevoerd vanuit waar concrete vervolgstappen zijn gekomen om het team efficiënter en effectiever te maken, maar vooral klaar voor de komende jaren.

Opzetten debiteurenbeheer

In tijden dat het economisch goed gaat, is de noodzaak op adequaat debiteurenbeheer minder groot. Maar er kan iets gebeuren waardoor het actueel wordt. Binnen dit project is de volledige debiteurenportefeuille vane en organisatie overgenomen om inhoudelijk kennis te krijgen van de klanten en de interne processen. Tegelijkertijd zijn de interne processen in kaart gebracht en waar nodig verbeterd. En als laatste is een voorstel gedaan om dit proces te automatiseren, waardoor het in 50% van de tijd ook kan worden uitgevoerd.

Jaarafsluiting

Door het ontbreken van kennis en ervaring bij nieuwe medewerkers binnen de organisatie ingezet op het succesvol afronden van de jaarafsluiting en bijbehorende accountantscontrole. Onderdeel van het project was een grote inventarisatie, het opschonen van balans posities en het afstemmen van beoordelingsposten. De opgedane kennis heeft ook geleid tot de inrichting van de functie grootboekbeheer binnen de organisatie en tot verbeteringen in de technische processen.

Beschrijven facturatieproces

Naast de dagelijkse facturatie-werkzaamheden het facturatieproces inzichtelijk gemaakt en een basis gelegd op het gebied van proceskennis. Er is een heldere procesbeschrijving opgeleverd voor de facturatie. Deze beschrijving kunnen nieuwe medewerkers als een handleiding gebruiken, zodat ze precies weten hoe het proces eruitziet en wat hun rol binnen dat proces is.

Projectmatig werken als Financial Controller bij REEF

Als REEF-professional werk jij iedere dag aan het beste projectresultaat. Dit doe je bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers, van mkb tot multinational. Op die manier leer je nieuwe organisaties en mensen kennen en breid je je netwerk uit. De projecten zijn keer op keer veelzijdig en uitdagend, je blijft daardoor continu in ontwikkeling.

Wat doet een Financial Controller?

In de rol van financial controller treed je op als aanspreekpunt en adviseur voor directie/management en (externe) accountants. Je maakt impact, doordat je de bepalende factor bent als het gaat om de inrichting van de financiële administratie en de processen bij onze opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van financiële rapportages en borgt de juistheid, volledigheid én interne beheersing ervan.

De conclusies die jij over de financieel economische situatie van een organisatie trekt, zijn uitermate scherp. Dankzij jou verloopt een jaarrekening audit vlot. Jij weet financiële data te vertalen naar de juiste keuzes voor de korte en lange termijn en daarmee stel je organisaties in staat te werken aan verbeteringen om concrete resultaten te boeken. De eventuele risico’s maak jij inzichtelijk en je ziet erop toe dat ze beheerd worden.

Welke opleiding voor Financial Controller?

Een Financial Controller bij REEF heeft aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en een hbo-opleiding in de richting van Finance (bedrijfseconomie, accountancy, finance & control) afgerond. Je weet wat je kunt verwachten in het werkveld, doordat je een paar jaar ervaring hebt opgedaan met uiteenlopende financieel administratieve en controlling taken.

Daarnaast heb je kennis van diverse financiële systemen, zoals SAP, Oracle, Exact Globe en Online, AFAS, Navision, Twinfield, Yuki, Snelstart. Maar het gaat niet alleen om de opleiding; we vinden praktijkervaring en vaardigheden zoals analytisch denken en communicatie minstens zo belangrijk.

Wat is het salaris van een Financial Controller? 

Bij REEF kan het salaris van een Financial Controller variëren afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en het type project. Het salaris ligt bij ons tussen de € 4.000 en € 5.500 bruto per maand op fulltime basis. We bespreken dit graag samen met jou.