Assistent Controller vacatures

Vind hier jouw nieuwe baan! Solliciteer direct en zet een volgende stap in jouw carrière als Assistent Controller.

Vacatures Assistent Controller en gerelateerd

Financial Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3500 - € 5500
Als financial controller ben je het financiële geweten van een organisatie. Je baseert je op de feiten en in de uitvoering van je functie neem je verantwoordelijkheid dat aan alle (inter)nationale wet- en regelgeving wordt voldaan.

Financieel Medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4500
Met jouw frisse blik en actiegerichte houding ga jij als leergierige financieel medewerker blijvende positieve impact maken bij verschillende opdrachtgevers.

Business Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 6000
Als business controller geef je inzicht in cijfers en vertaal je financiële stromen naar sturingsinformatie. Je ondersteunt organisaties met betrouwbare cijfers en je daagt disciplines in een organisatie uit om de best mogelijke besluiten te nemen.

Junior medewerker salarisadministratie

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2000 - € 3000
Ben jij net klaar met je opleiding en op zoek naar een leuke uitdaging als salarisadministrateur?

Assistent Controller

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 5000
Als gedreven assistent controller wil je blijven leren en werken aan veelzijdige projecten bij diverse opdrachtgevers. Vanuit eigen regie zet je verbeteracties in.

Salarisadministrateur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4500
Als salarisadministrateur zorg je ervoor dat de salarisbetalingen goed verlopen en signaleer je processen die verbetert kunnen worden.

Succesvolle Finance and Control projecten

Data-analyse in PowerBI

Binnen de accountancy wordt het analyseren van data steeds belangrijker om gerichte controles uit te kunnen voeren. Met een team van pioniers zijn aanvragen voor data analyse bestanden verwerkt en is er meegewerkt aan het opzetten van nieuwe producten welke intern aan de controle teams werden aangeboden. 

Procesverbetering in cash management

Cash management bij een grote supermarktketen is een enorme uitdaging. Zeker wanneer dit landschap voortdurend wijzigt en intern nieuwe systemen worden geïmplementeerd. Met een gedegen SAP kennis, BI kennis en vooral een servicegerichte aanpak zijn er veel grote en kleinere procesverbeteringen ingevoerd en is het finance team continu ondersteund bij vragen.

Debiteurenbeheer

Bij een grote leasemaatschappij was een achterstand ontstaan in het beheer van de portefeuilles. Binnen dit project is een inhaalslag gemaakt op het debiteurenbeheer. Oudere posten en disputen zijn opgelost, waardoor de portefeuille actueler wordt en de risico's zijn beperkt. Op het moment dat de risico's aanvaardbaar waren is het portefeuille in het reguliere proces teruggenomen. 

Masterdata management opgeschoond

Binnen een internationale omgeving met een grote hoeveelheid aan leveranciers en producten waren achterstanden ontstaan waardoor het operationele proces was gestopt. Binnen dit project is het proces vlot getrokken en communicatief is een verbeterslag gemaakt richting andere onderdelen van het bedrijf. De masterdata is beheert zodat de processen doorlopen. En het gehele proces is gedocumenteerd voor een soepele overdracht. 

Herstructurering finance team

Teams groeien in de tijd, door verloop van medewerkers en groei of krimp van de organisatie. Dit gebeurt veelal adhoc. Dan is het goed een stapje terug te doen en de hele situatie te bekijken om een plan te maken waar het team naartoe gaat werken. Op gebied van systemen, processen, organisatie en mensen is een scan uitgevoerd vanuit waar concrete vervolgstappen zijn gekomen om het team efficiënter en effectiever te maken, maar vooral klaar voor de komende jaren.

Opzetten debiteurenbeheer

In tijden dat het economisch goed gaat, is de noodzaak op adequaat debiteurenbeheer minder groot. Maar er kan iets gebeuren waardoor het actueel wordt. Binnen dit project is de volledige debiteurenportefeuille vane en organisatie overgenomen om inhoudelijk kennis te krijgen van de klanten en de interne processen. Tegelijkertijd zijn de interne processen in kaart gebracht en waar nodig verbeterd. En als laatste is een voorstel gedaan om dit proces te automatiseren, waardoor het in 50% van de tijd ook kan worden uitgevoerd.

Jaarafsluiting

Door het ontbreken van kennis en ervaring bij nieuwe medewerkers binnen de organisatie ingezet op het succesvol afronden van de jaarafsluiting en bijbehorende accountantscontrole. Onderdeel van het project was een grote inventarisatie, het opschonen van balans posities en het afstemmen van beoordelingsposten. De opgedane kennis heeft ook geleid tot de inrichting van de functie grootboekbeheer binnen de organisatie en tot verbeteringen in de technische processen.

Beschrijven facturatieproces

Naast de dagelijkse facturatie-werkzaamheden het facturatieproces inzichtelijk gemaakt en een basis gelegd op het gebied van proceskennis. Er is een heldere procesbeschrijving opgeleverd voor de facturatie. Deze beschrijving kunnen nieuwe medewerkers als een handleiding gebruiken, zodat ze precies weten hoe het proces eruitziet en wat hun rol binnen dat proces is.

Projectmatig werken als Assistent Controller bij REEF
 

Als REEF-professional werk jij iedere dag aan het beste projectresultaat. Dit doe je bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers, van mkb tot multinational. Op die manier leer je nieuwe organisaties en mensen kennen en breid je je netwerk uit. De projecten zijn keer op keer veelzijdig en uitdagend, je blijft daardoor continu in ontwikkeling.

Wat doet een Assistent controller?

Een Assistent controller is eigenlijk de rechterhand van de controller in een bedrijf. Je werkt nauw samen om de financiële gezondheid van het bedrijf te waarborgen. Dit betekent dat je de financiële administratie bijhoudt, zoals het verwerken van facturen, het opstellen van rapporten en het monitoren van budgetten. Ook help je bij het opstellen van financiële prognoses en het maken van analyses om de prestaties van het bedrijf te beoordelen. Daarnaast speel je vaak een rol bij het verbeteren van interne processen en het implementeren van nieuwe financiële systemen. Kortom, je bent essentieel voor het zorgen dat de financiële kant van het bedrijf op rolletjes loopt.

Welke opleiding voor Assistent Controller?

Een Assistent Controller bij REEF heeft een diploma op zak in de richting van bedrijfseconomie, accountancy of een vergelijkbare studie van hbo-niveau. Heb je al wat meer werkervaring in de financiële sector? Dan voldoet soms een mbo-diploma op financieel gebied. Belangrijk is dat je kennis hebt van financiële processen en systemen, zoals boekhouding en rapportage. Daarnaast is het handig als je bekend zijn met software zoals Excel en financiële softwarepakketten (SAP, Oracle, Exact Globe en Online, AFAS, Navision, Twinfield, Yuki, Snelstart). Maar het draait niet alleen om de opleiding; wij hechten ook veel waarde aan praktijkervaring en vaardigheden zoals analytisch denken en communicatievaardigheden.

Wat is het salaris van een Assistent Controller? 

Het salaris van een Assistent Controller bij REEF kan variëren, afhankelijk van factoren zoals ervaring, opleidingsniveau en type project. Wij gaan hierover graag met jou in gesprek. Bij REEF ligt het salaris van een Assistent Controller tussen de € 3.000 en € 5.000 bruto per maand op fulltime basis. Voor Assistent Controllers met minder ervaring kan het aan de lagere kant van deze range liggen, terwijl ervaren Assistent Controllers aan de hogere kant van deze range kunnen zitten.