Tips en adviezen voor een succesvolle onboarding

Wat is onboarding nu precies, waar begint het en waar houdt het op? Welke stappen moet je zetten voor een succesvolle onboarding en wat levert het op voor werkgever én werknemer?

onze kennis uw succes

Het belang van een goede onboarding

Als HR-professional ben je continu op zoek naar bevlogen medewerkers die een bijdrage leveren aan de missie van je organisatie. Het creëren van bevlogenheid start al bij de onboarding van je medewerkers. Door een goede onboarding kunnen medewerkers sneller effectief aan het werk en een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de organisatiedoelen, doordat zij zich verbonden voelen. Andersom kan een slechte onboarding je organisatie veel geld, tijd en imagoschade kosten. 

onze kennis uw groei

Wat is onboarding?

Onboarding is een proces dat ertoe leidt dat medewerkers zich welkom voelen bij de organisatie, vertrouwd raken met hun functie, het team en de bedrijfscultuur. Een juiste onboarding zorgt er daarnaast voor dat nieuwe medewerkers sneller effectief zijn in hun rol, zich meer betrokken voelen en commitment geven richting de organisatie. Hierdoor verminder je het verloop en daalt het ziekteverzuim.  

In onderstaande whitepaper vertellen vier HR-professionals over hun ervaringen met betrekking tot onboarding. Daarnaast geven ze tips en adviezen om het verschil te maken en de onboarding binnen jouw organisatie te verbeteren.  

Whitepaper 'Succesvol onboarden'

In deze whitepaper wordt ingegaan op:

  • De voordelen van een goede onboarding;
  • Het opzetten van een onboardingproces;
  • Tips om het onboardingtraject tot een succes te maken;
  • Praktijkvoorbeelden.

onze mensen uw resultaat

Onboarding bij Ziekenhuis Bernhoven

Door het coronavirus was er een exponentiele groei van patiënten in Ziekenhuis Bernhoven. Hierdoor was de huidige capaciteit aan zorgpersoneel onvoldoende. Daarom moest er een grote hoeveelheid aan nieuw personeel instromen. Hiervoor heeft Bernhoven de hulp van REEF ingeschakeld. 

Onboarding bij Bernhoven

Meer informatie

Staat uw organisatie voor de uitdaging om het onboardingsproces te optimaliseren? Kunt u hier hulp bij gebruiken? Of wilt u weten wat wij voor je organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control