Van junior naar veelzijdig financial via het ontwikkelpad van REEF Finance and Control

Bij REEF ligt de nadruk op de persoonlijke ontwikkeling van iedere projectspecialist. Op deze manier wordt alles uit hun carrière gehaald en zijn zij altijd van toegevoegde waarde voor opdrachtgevers.

Onze kennis Jouw groei

Dennis van Bijsterveld, junior accounting professional bij REEF, is verzekerd van een sterke start aan zijn financiële carrière doordat hij deelneemt aan het ontwikkelpad van REEF Finance and Control. Dit ontwikkelpad loopt simultaan met zijn projecten en wordt begeleid door een mentor, een senior Finance professional. Zo leert Dennis aan de hand van het principe ‘learning by doing’.

Een passende leeromgeving

Voordat Dennis zijn expertise mocht laten gelden bij externe projecten, werd binnen REEF een brede basis gelegd. Door de afwisseling in opdrachten, zowel intern als extern, heeft REEF de unieke situatie gecreëerd om ‘op maat’ de ontwikkeling van Finance-professionals vorm te geven en te versnellen.

‘’Ik wil mij zo breed mogelijk ontwikkelen en met verschillende opdrachten en opdrachtgevers in aanraking komen. Werken als interim-professional was dus de logische stap. Binnen REEF kon ik samenwerken met verschillende, ervaren Finance-collega’s en snel schakelen met mijn mentor binnen het ontwikkeltraject, Jos van den Bersselaar. Ik kreeg de ruimte en tijd om verschillende werkzaamheden op te pakken, om na verloop van tijd te bepalen waar mijn kracht ligt en welke richting het beste bij mij past als professional. Naar aanleiding van mijn werkzaamheden bij REEF wist ik precies waar mijn expertise ligt en waar ik mij verder in wil verdiepen. Vervolgens ben ik met Jos gaan kijken bij wat voor organisatie ik op persoonlijk vlak het beste match. Door de nauwe samenwerking en de eerdere stappen in het ontwikkeltraject, was de juiste opdracht snel gevonden. Naast uitdagend, is het ontzettend leerzaam om meteen te starten bij een toonaangevende organisatie, waar ik de mogelijkheid krijg om verschillende taken op te pakken. Mijn focus ligt bij dit project op de crediteurenadministratie. Zo werk ik actief mee op de financiële administratie van diverse ondernemingen, beheer ik de crediteurenkaarten en ben ik aanspreekpunt voor leveranciers omtrent betalingen.’’, aldus Dennis

Nieuwe systemen

Onze professional

Dennis van Bijsterveld

‘’Mijn grootste uitdaging was om met nieuwe systemen te werken en deze zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Bij deze externe opdracht ging het om een systeem dat door de opdrachtgever zelf was ontwikkeld, waardoor het voor mij volledig nieuw was. Doordat ik gemakkelijk en snel kon schakelen met mijn collega’s en mede-Finance professionals, kon ik snel stappen kunnen in het aanleren van dit systeem.’’, aldus Dennis.

Persoonlijke ontwikkeling

Over het ontwikkelplan van Dennis vertelt Jos: ‘’Deze opdrachtgever én takenpakket werden ‘gematcht’ aan de hand van nauw contact tussen Dennis en mezelf. Samen hebben wij het ontwikkelplan opgesteld, is de ervaring van Dennis in kaart gebracht, waarna de juiste organisatie en opdracht binnen no-time was gevonden. Naast focus op zijn project, is Dennis druk bezig met zijn ontwikkelpad, die hij in zijn eigen volgorde en tempo kan doorlopen.’’

We zetten een aantal belangrijke en onderscheidende eigenschappen van ons ontwikkelpad op een rijtje:

  • De professional wordt tijdens het gehele proces begeleid door een mentor;
  • Daarnaast krijgt iedere professional een buddy toegewezen binnen REEF Finance and Control;
  • Focus op harde skills, de lead nemen in persoonlijke ontwikkeling en processen én automatiseringsmogelijkheden;
  • Na de verschillende stappen kan de professional zelf de rol van mentor op zich gaan nemen;
  • Door veelvuldig te sparren, evalueren en verschillende projecten op te pakken, weet de professional aan het einde van het proces precies welke rol in de Finance het beste past om succesvol te zijn.

'Boost' jouw ontwikkeling

Heb jij vragen over werken bij REEF of ben je benieuwd hoe wij jouw ontwikkelpad kunnen vormgeven? Neem contact op met Rob Feijen, projectmanager Finance and Control. 

Stuur e-mail

Resultaat

In een periode van meerdere maanden heeft Dennis een start gemaakt aan zijn persoonlijke ontwikkelplan, hier verschillende stappen in gezet, binnen twee organisaties over de schutting gekeken én de benodigde ervaring en kennis opgedaan op het gebied van crediteurenbeheer. Zijn mentor Jos vertelt: ‘’Junior controllers gingen aan de slag met cijfers die uit de handelingen van Dennis kwamen, bijvoorbeeld valutaverschillen. De uitdaging voor Dennis was om binnen een grote, complexe organisatie zijn weg hierin te vinden en uit te zoeken wat er met zijn output gebeurde. Dat heeft hij uitstekend opgepakt.’’ Met deze kennis is Dennis in staat om de kwaliteit van de instructie op te schroeven, omdat hij nu ook de ‘waarom’-vraag kan beantwoorden. Hierdoor is Dennis binnen relatief korte tijd al allround inzetbaar op verschillende niveaus. ‘’Nu ik crediteurenbeheer onder de knie heb, is de volgende stap om mij als debiteurenbeheerder aan de slag te gaan. Zo blijf ik doorgroeien en ben ik waardevol voor mijn toekomstige opdrachtgevers.’’, aldus Dennis.

Onze kennis jouw groei

Gegarandeerd resultaat

Onze Finance-professionals maken onderdeel uit van een team van experts. Doordat zij kennis opdoen bij verschillende opdrachtgevers, zijn zij snel en effectief inzetbaar. Deze opgedane kennis en ervaring delen zij dagelijks met collega REEF-professionals. Binnen een project zorgt dit voor sneller resultaat. Niet één projectspecialist kijkt mee, maar de kennis van tientallen specialisten wordt ingezet.

Lees meer over de REEF-manier van werken

Meer informatie

Vragen over dit project? Of benieuwd naar hoe REEF zorgt dat jij alles uit je loopbaan kunt halen? Neem contact op met Ingrid Oerlemans.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control