Recruitment naar een hoger niveau tillen

Door de snelle groei van een organisatie is er behoefte aan het optimaliseren van het recruitmentproces en het invullen van openstaande vacatures.

onze kennis uw groei

Recruitmentproces aanscherpen

Door de enorme groei en interne doorstroming bij Arvato Supply Chain Solutions werd er een grote hoeveelheid aan vacatures verwacht. Om de groei te realiseren moest het recruitmentproces worden aangescherpt en de zichtbaarheid van Arvato op de arbeidsmarkt worden vergroot. Om het beoogde resultaat te behalen heeft REEF de expertise van Angèl Koenen, als ervaren recruiter, ingezet. Zij heeft het recruitmentproces voor Arvato Nederland van A tot Z doorgelicht, verbeterd en de werving opgepakt.

Angèl haar dagelijkse taken bestonden uit het inventariseren van openstaande vacatures bij hiring managers, het (her)schrijven van vacatureteksten, actieve sourcing, screening van kandidaten en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast ging ze het gesprek aan met managers over de arbeidscontracten, het opstellen hiervan en het overhandigen van het voorstel aan de kandidaten.

Over Arvato

Arvato is een leverancier van order-to-cash oplossingen voor eindklantgerichte industrieën. Ze werken op 85 locaties in 20 verschillende landen en ontwikkelen innovatieve, op maat gemaakte oplossingen voor klanten. Door snelle groei van de organisatie en interne doorstroming is er behoefte aan het optimaliseren van het recruitmentproces en het invullen van openstaande vacatures.

onze mensen uw resultaat

Hecht team van professionals

Bij REEF werken professionals niet alleen aan interessante projecten, maar ze krijgen er ook een hecht team van professionals uit hetzelfde vakgebied bij. Onze medewerkers delen hun kennis en ervaringen met elkaar.

Angèl: “Tijdens mijn opdracht had ik contact met collega recruitment specialisten. Hierdoor heb ik kunnen sparren over mijn aanpak, uitdagingen en mogelijke oplossingen. Het is waardevol voor mezelf en voor de opdrachtgever dat we de krachten vanuit team Personeel en Organisatie kunnen bundelen. Daarnaast heeft de REEF-training Lean-management me geholpen om problemen en situaties vanuit een andere invalshoek te benaderen.”

Onze Professional

Recruiter Angèl Koenen

Doordat er een grote hoeveelheid aan vacatures open stond, was het een uitdaging om een goede balans te vinden binnen het project. Met gemiddeld 20 tot 25 vacatures per persoon én het herzien van bepaalde werkwijzen, heeft Angèl continu haar prioriteiten moeten bijstellen. Gemiddeld werden er 10 tot 20 vacatures per maand ingevuld, maar tegelijkertijd werden er nieuwe vacatures opengezet, waardoor er gemiddeld zo'n 45 vacatures open stonden.

Efficiënt recruitmentproces

Door in kaart te brengen wat de huidige manier van werken is, heeft Angèl inzichtelijk gemaakt waar de de knelpunten liggen en waar ruimte is voor verbetering. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe manier van werken. “Er is besloten om een vast aanspreekpunt per business unit aan te wijzen. Bijvoorbeeld door het maken van een duidelijke verdeling tussen lijn-, staff- en ondersteunende functies en de verantwoordelijkheid hiervoor bij één recruiter neer te leggen. Hierdoor hebben hiring managers één aanspreekpunt binnen de organisatie. Door deze aanpak kunnen kandidaten ook gemakkelijker intern gewisseld worden, mocht blijken dat er bij een andere business unit een betere match is of wanneer een andere vacature een hogere prioriteit heeft'', aldus Angèl.

Het project heeft geresulteerd in een efficiëntere en doelgerichte manier van werken. Het recruitmentproces is inzichtelijk gemaakt en richtlijnen zijn uitgeschreven en gedocumenteerd. Hierdoor is er een eenduidige manier van werken ontstaan binnen de organisatie. Een voorbeeld hiervan is het intake-formulier dat nu gebruikt wordt door recruiters wanneer ze in gesprek gaan met een hiring manager over een nieuwe vacature. Daarnaast is er een formulier opgesteld dat gebruikt wordt door externe bureaus. Middels dat formulier kunnen alle bureaus hun kandidaten op dezelfde manier aanleveren, wat zorgt voor een sneller proces.

Vergelijkbare projecten en vacatures

HR medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Jij bent DE verbindende HR professional die graag diverse HR vraakstukken aanvliegt

HR recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier de juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR Business Partner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Krijg jij ook nooit genoeg van HR projecten en wil je dolgraag de analytische bril opzetten om processen te verbeteren?

HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Ingrid Oerlemans.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control