Recruitmentproces optimaliseren

IDH is de afgelopen jaren gegroeid van een startup naar een professionele organisatie. Met de ambitie om te groeien is het essentieel om het recruitmentproces te optimaliseren en te focussen op employer branding.

onze projecten
uw succes

onze kennis uw groei

Ambitie om te groeien

IDH is een internationale non-profit organisatie. IDH staat in het teken van netwerken en bruggen bouwen tussen kleine boeren in onwikkelingslanden, grote bedrijven en andere organisaties in de publieke en private sector om de handel duurzaam te maken. Zij zijn de afgelopen jaren gegroeid van een startup naar een professionele organisatie met hoog opgeleide medewerkers over de hele wereld. Met deze ambitie om te groeien is het essentieel om het recruitmentproces optimaal in te richten en te focussen op employer branding. 

Om IDH te helpen met het verwezelijken van dit doel, heeft REEF de expertise van professional Annicka van Erp ingezet. Annicka heeft bij internationale organisaties kennis van het vak opgedaan. Daarnaast is zij enorm gedreven en weet zij als volwaardig gespekspartner haar inzichten, met betrekking tot recruitment, te delen. 

Het project

Allereerst is het project zorgvuldig geïnventariseerd; wat is de vraag? Wat zijn de randvoorwaarden en middelen van IDH waarbinnen het project opgepakt en uitgevoerd kan worden? Een aantal belangrijke punten kwamen tijdens deze inventarisatie aan het licht; IDH is een internationale organisatie en richt zich op 40 landen. Hoe zorg je in dit geval voor een effectieve en efficiënte arbeidsmarktcommunicatie? Genoeg stof voor Annicka om over na te denken en haar expertise daar op los te laten.

Lees meer over hoe wij projecten inventariseren

onze mensen uw resultaat

Uitvoering van het project

Op dit moment is zij bezig met het neerzetten van IDH in de arbeidsmarkt en het gehele recruitmentproces wereldwijd. Hiervoor heeft ze onder andere een nieuwe carrière pagina gebouwd. Een opvallende verandering is, dat de professionals aan het woord komen met quotes en een foto. De oude site van IDH droeg niet voldoende bij aan de employer branding. Inmiddels is dankzij deze verbetering het aantal pagina-bezoekers twee keer zo hoog geworden.

Daarnaast is Annicka bezig met een nieuwe manier van werven op te stellen; er dient een verbeterslag gemaakt te worden en de organisatie moet op zoek naar mogelijkheden om nieuw talent aan te trekken én te behouden. Eén van de oplossingen hiervoor is een professionele LinkedIn- pagina om de zichtbaarheid te vergroten.

Onze professional: Annicka van Erp

Nieuw talent enthousiasmeren en kwalificeren

“Ik denk dat het belangrijk is om veel meer vanuit een kandidaat te gaan denken. Wat zijn hun drijfveren en kunnen wij daaraan voldoen. Ik geloof dat we mensen veel meer kunnen bieden als ze vanuit hun passie werken, waardoor zij de organisatie meer kunnen bieden.”

Wat is de rol van Annicka?

Recruitment advies

Annicka stelt zich op als sparringpartner voor verschillende managers. Ze probeert er achter te komen wat hun behoeften zijn en waar de uitdaging voor hen ligt. Hierdoor kan zij beter inschatten welke talenten er nodig zijn. Tevens is het belangrijk dat het management bewust wordt van de huidige arbeidsmarkt en geeft zij hen advies over het vinden, binden en behouden van toptalent.

Wat is de rol van Annicka?

Talent enthousiasmeren

Annicka praat veel met de medewerkers op de vloer om een completer beeld te krijgen van wat de visie en idealen van IDH zijn. Deze informatie gebruikt zij om nieuw talent te enthousiasmeren en te kwalificeren.

Vergelijkbare projecten en vacatures

HR medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Jij bent DE verbindende HR professional die graag diverse HR vraakstukken aanvliegt

HR recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier de juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR Business Partner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Krijg jij ook nooit genoeg van HR projecten en wil je dolgraag de analytische bril opzetten om processen te verbeteren?

HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Ingrid Oerlemans. 

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control