Implementatie Learning Management Systeem bij Vanderlande Industries

Om het opleiden van personeel administratief in goede banen te leiden en een global point of acces tot het complete trainingsaanbod te creëren voor het personeel, heeft Vanderlande een nieuwe Learning Management Systeem aangekocht.

onze projecten uw succes

Het project en de werkzaamheden

Danique is in oktober 2018 als projectmedewerker in het projectteam bij Vanderlande gestart, de opleverdatum voor het project stond gepland op 1 april 2019. Het projectteam had daarvoor de eerste stappen, zoals de aankoop en de eerste inrichting van het systeem al gezet. Om het beoogde resultaat te behalen, moest er nog veel werk verricht worden, waaronder het inrichten van de werkprocessen, het testen van het systeem, het verzamelen van de trainingsdata uit zowel binnen als buitenland, het migreren van deze data en het beschrijven van de werkprocessen (rekening houdend met de AVG). Daarnaast moest ook aandacht besteed worden aan het component changemanagement (waaronder het opstellen van interne communicatie, werkinstructies en het maken van trainingsmateriaal).

Over Vanderlande

Vanderlande is een grote internationale speler op het gebied van transportsystemen en de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Het doel van de organisatie: nog groter worden. Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat zij gekwalificeerd personeel hebben dat beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Om het opleiden van personeel administratief in goede banen te leiden en een global point of acces tot het complete trainingsaanbod te creëren voor het personeel, heeft Vanderlande een nieuwe Learning Management Systeem “Workday Learning” aangekocht, welke geïmplementeerd moest worden. De expertise van Danique Raaijmakers als HR-professional en REEF-projectspecialist is ingezet om Vanderlande te ondersteunen bij de implementatie van Workday Learning.

 

uw uitdaging onze professionals

Omgaan met uitdagingen

Gedurende het project is het projectteam tegen verschillende uitdagingen aangelopen, waaronder een nieuwe update van Workday Learning enkele dagen voor de geplande go-live datum. Door de update vond er een onvoorziene verandering plaats, die van invloed was op de look en feel van het systeem. Hierdoor waren alleen de geplande trainingen zichtbaar en was er geen mogelijkheid meer voor de medewerkers om het complete trainingsaanbod in te zien. Een brainstormsessie heeft uiteindelijk tot een werkbare oplossing geleid. Doormiddel van een zelf gecreëerd rapport en een directe link in het systeem, was het voor de eindgebruiker toch mogelijk om het complete trainingsaanbod in te zien.

Onze Professional: Danique Raaijmakers

Ik ben blij met het resultaat wat ik heb kunnen behalen voor Vanderlande

HR advies

Als lid van het projectteam heeft Danique op basis van haar kennis en ervaring een bijdrage geleverd aan bovenstaande werkzaamheden en het team nieuwe inzichten gegeven. Zo was het Danique die contact legde met de HR-afdelingen in het buitenland, waardoor bij de go live de trainingen niet alleen in het Nederlands waren. Alle werkprocessen moesten opnieuw uitgedacht, getest en beschreven worden. De inzet van Danique bracht hier de oplossing gezien haar juridische- en HR achtergrond en ervaring met de AVG waardoor zij de werkprocessen op de juiste manier kon bedenken en herschrijven.

Een geslaagde lancering

Workday Learning is op 1 april 2019 succesvol live gegaan binnen Vanderlande Industries en wordt nu in verschillende landen (onder andere Nederland, Amerika en China) gebruikt om trainingen te plannen en te registreren. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat het trainingsaanbod zichtbaar is voor de gehele interne organisatie. Naast de implementatie van een nieuw Learning Management Systeem is Vanderlande continu bezig met het verder verbeteren en professionaliseren van de Vanderlande Academy. Wij blijven graag kennis delen met onze partners en brengen daarom partijen samen. Zo zijn wij recent de samenwerking aangegaan met GoodHabitz, waardoor onze medewerkers toegang hebben tot een groot online trainingsaanbod. Onlangs vond er een interessante discussie plaats tussen Vanderlande, GoodHabitz en REEF, deze leidt tot nieuwe samenwerkingen én inzichten op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Zo dragen wij bij aan het verder verbeteren en professionaliseren van de Vanderlande Academy.

Vergelijkbare projecten en vacatures

Recruiter

 • Project
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier in de huidige markt DE juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 5000
Bij REEF ben jij DE HR verbinder tussen de werknemer en het management

HR Medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3000
Jij zorgt voor de administratieve werkzaamheden op het gebied van HR.

P&O HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4500
Ben je op zoek naar een nieuwe stap in jouw carrière als recruitment specialist? Afhankelijk van jouw expertise, van allround tot onboarding, employer branding en candidate journey, vinden wij het juiste project voor jou!

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Ingrid Oerlemans.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control