Implementatie Learning Management Systeem bij Vanderlande Industries

Om het opleiden van personeel administratief in goede banen te leiden en een global point of acces tot het complete trainingsaanbod te creëren voor het personeel, heeft Vanderlande een nieuwe Learning Management Systeem aangekocht.

onze projecten uw succes

Het project en de werkzaamheden

In oktober 2018 is onze projectmedewerker in het projectteam bij Vanderlande gestart, de opleverdatum voor het project stond gepland op 1 april 2019. Het projectteam had daarvoor de eerste stappen, zoals de aankoop en de eerste inrichting van het systeem al gezet. Om het beoogde resultaat te behalen, moest er nog veel werk verricht worden, waaronder het inrichten van de werkprocessen, het testen van het systeem, het verzamelen van de trainingsdata uit zowel binnen als buitenland, het migreren van deze data en het beschrijven van de werkprocessen (rekening houdend met de AVG). Daarnaast moest ook aandacht besteed worden aan het component changemanagement (waaronder het opstellen van interne communicatie, werkinstructies en het maken van trainingsmateriaal).

Over Vanderlande

Vanderlande is een grote internationale speler op het gebied van transportsystemen en de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Het doel van de organisatie: nog groter worden. Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat zij gekwalificeerd personeel hebben dat beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Om het opleiden van personeel administratief in goede banen te leiden en een global point of acces tot het complete trainingsaanbod te creëren voor het personeel, heeft Vanderlande een nieuwe Learning Management Systeem “Workday Learning” aangekocht, welke geïmplementeerd moest worden. De expertise van onze HR-professional en REEF-projectspecialist is ingezet om Vanderlande te ondersteunen bij de implementatie van Workday Learning.

 

uw uitdaging onze professionals

Omgaan met uitdagingen

Gedurende het project is het projectteam tegen verschillende uitdagingen aangelopen, waaronder een nieuwe update van Workday Learning enkele dagen voor de geplande go-live datum. Door de update vond er een onvoorziene verandering plaats, die van invloed was op de look en feel van het systeem. Hierdoor waren alleen de geplande trainingen zichtbaar en was er geen mogelijkheid meer voor de medewerkers om het complete trainingsaanbod in te zien. Een brainstormsessie heeft uiteindelijk tot een werkbare oplossing geleid. Doormiddel van een zelf gecreëerd rapport en een directe link in het systeem, was het voor de eindgebruiker toch mogelijk om het complete trainingsaanbod in te zien.

Een geslaagde lancering

Workday Learning is op 1 april 2019 succesvol live gegaan binnen Vanderlande Industries en wordt nu in verschillende landen (onder andere Nederland, Amerika en China) gebruikt om trainingen te plannen en te registreren. Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat het trainingsaanbod zichtbaar is voor de gehele interne organisatie. Naast de implementatie van een nieuw Learning Management Systeem is Vanderlande continu bezig met het verder verbeteren en professionaliseren van de Vanderlande Academy. Wij blijven graag kennis delen met onze partners en brengen daarom partijen samen. Zo zijn wij recent de samenwerking aangegaan met GoodHabitz, waardoor onze medewerkers toegang hebben tot een groot online trainingsaanbod. Onlangs vond er een interessante discussie plaats tussen Vanderlande, GoodHabitz en REEF, deze leidt tot nieuwe samenwerkingen én inzichten op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Zo dragen wij bij aan het verder verbeteren en professionaliseren van de Vanderlande Academy.

Vergelijkbare projecten en vacatures

HR medewerker

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 3500
Jij bent DE verbindende HR professional die graag diverse HR vraakstukken aanvliegt

HR recruiter

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 2500 - € 4000
Met jouw kennis en expertise weet jij op een creatieve manier de juiste kandidaat te vinden voor onze opdrachtgevers.

HR Business Partner

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 4000 - € 5000
Krijg jij ook nooit genoeg van HR projecten en wil je dolgraag de analytische bril opzetten om processen te verbeteren?

HR Adviseur

 • Vacature
 • Voltijd
 • € 3000 - € 4000
Jij bent DE HR verbinder tussen de medewerker en het management.

Meer informatie

Vragen over deze case? Of benieuwd naar de oplossingen die REEF uw organisatie kan bieden? Neem contact op met Ingrid Oerlemans.

Ingrid Oerlemans
teammanager Personeel en Organisatie, Finance and Control