Kennisgebieden en sectoren

REEF is actief op de vier grote supplychaingebieden: planning, inkoop, supplychainengineering en supplychainmanagement. We geven graag meer informatie.

 

Planning

Hoe complex een planningsproces ook is vormgegeven, als opdrachtgever erop kunnen vertrouwen dat goederen of diensten op het juiste moment van a naar b worden verplaatst, is cruciaal. Als projectspecialist op het gebied van planning bied je een oplossing op tal van domeinen, zoals:

  • vertaling van sales naar operations (S&OP/demand planning)
  • planning van resources voor het productieproces
  • organisatie van distributieactiviteiten
 

Inkoop

Betrouwbaarheid en continuïteit in inkoop is leidend. Op veel vlakken. Denk aan leverbetrouwbaarheid, prijsstelling en de kwaliteit van geleverde goederen of diensten. De projectspecialisten van REEF ondersteunen bij het vormgeven, opzetten en verbeteren van de inkoopstructuur. Bovendien zorgen we snel voor de juiste kennis binnen de inkoopafdeling. Van operationeel tot strategisch, van direct tot indirect spend: REEF versterkt.

 

Supplychainengineering

Hoe meer schakels in de keten, hoe meer risico’s. Dat weet jij als geen ander. Verkeerde voorraadhoogtes, inefficiënte toepassing van warehousecapaciteit en te lange doorlooptijden bijvoorbeeld. Het gevolg: onnodig hoge logistieke kosten en onvoldoende leverbetrouwbaarheid en servicegraad. Supplychain-engineering brengt zulke risico’s in kaart en onderschept ze. Of het nu gaat om een project gericht op structurele verbetering of om een project in het continue verbeterproces, jij levert op een van deze gebieden een meerwaarde.

 

Supplychainmanagement

Supply chain draait om continu de optimale balans vinden tussen hoge leverbetrouwbaarheid en minimale voorraadhoogtes. Korte lijnen, duidelijke communicatie, sturing op KPI’s en coaching zijn essentieel voor de effectiviteit. En de wijze van aansturing dus ook. Hoe spreken we de aanwezige capaciteiten het meest efficiënt aan? Jij geeft als projectspecialist graag antwoord.

Artikelen supply chain

Meer artikelen
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.