In de praktijk

Benieuwd hoe andere projectspecialisten van REEF hun kennis en kunde al hebben ingezet voor opdrachtgevers? We bieden je graag inzicht.

 

DAF Trucks

Ontwikkeling van tribologiegerelateerde dieselmotor- en ascomponenten

Vergroten van de kennis over tribologie, opbouw van tribologie-expertisegebied en ontwikkeling tribologiegerelateerde onderwerpen voor toekomstige dieselmotoren en assen. Het resultaat is een systeem dat de systeembetrouwbaarheid, performance en duurzaamheid van de nieuwe generatie dieselmotoren en vrachtwagenassen waarborgt.


Onderzoek en analyses op fundamenteel niveau op het gebied van geluid en vibraties

Doen van analyses in truckmotoren met als doel deze te laten voldoen aan de nieuwe eisen die de Nederlandse overheid stelt aan onder andere CO2-uitstoot en geluidsoverlast.

Ontwikkelen van vermogenselektronica voor diverse ledtoepassingen

Uitvoeren van een studie naar en realisatie van prototypes van design-driven luminaires. Onderzoek doen naar driver-lichtbroncombinaties. Ontwerpen en realiseren van nieuwe combinaties en ontwerp en bouw van luminaires. Ook opstellen van specificaties, realiseren van vermogenselektronica door uitbesteding en ontwerp, en de bouw van luminaire netwerken.


Ontwikkelen van complexe leddrivers als onderdeel van een ledsysteem

Opstellen van specificaties, begeleiden van het ontwerp, het (laten) valideren en realiseren van prototypes. Ook doen van voorstellen om de leddrive te verbeteren, het oplossen van tekortkomingen in het ontwerp en adviseren over componenten en het manufacturingproces.

Numeriek modelleren van complexe multifase stromingsfenomenen op microschaal

Doel van dit project is meer inzicht te krijgen in de materie.

 

Optimaliseren van ontwerpverbeteringen voor de volgende generatie immersie lithografiemachines

DSM resolve

Analyse van macromoleculaire structuren

Bijdragen aan een team van chromatografie-experts en projectleiders. Doel was om vraagstukken op te lossen en innovatieve oplossingen aan te bieden via analyse van macromoleculaire structuren (voornamelijk via geavanceerde vloeistofchromatografietechnieken). De toepassingen variëren van engineering plastics, harsen en polyolefinen tot biopolymeren.

Artikelen research and development

Meer artikelen
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.