In de praktijk: onderhoud

We geven graag een overzicht van onderhoudsprojecten waar andere vakspecialisten hun kennis al deelden.

Aspen

Maintenance engineering

Adviseren over onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en bedienbaarheid van installaties ter verbetering van het ontwerp van TS-en. Verbeteren en operationeel maken van TS-en, onderhoudsplannen en onderhoudscontracten. Daarnaast verzorgen van de overdracht van TS-en naar onderhoud en bediening. Ook het aanleveren van deelbegrotingen voor maintenance en budgetbewaking en een optimale aftersalesservice creëren maakte deel uit. Tot slot ondersteunen bij afname (IQ/OQ/PQ) en in bedrijf stellen van installaties.

 

Werkvoorbereiding onderhoud

Als "gatekeeper" binnen werkvoorbereiding zorgen voor een goede inventarisatie van de (interne) klantvraag. Op deze manier wordt de onderhoudsopdracht helder gemaakt waardoor een goede werkverdeling mogelijk is. Vervolgens opdrachten aanmaken in SAP PM, inplannen van het onderhoudswerk en de begeleiding van de werkzaamheden (opdrachtgever en leverancier); maken van LOTO-lijsten, zorgen voor werkvergunningen en veilig werken op de site.

Friesland Campina

Werkvoorbereiding en (onderhouds)engineering

Ondersteuning van de technische dienst vanwege tijdelijke afwezigheid van de clusterleader Maintenance TS. Werkzaamheden waren het aansturen van de werkplaats en het storingsmagazijn en het in kaart brengen van de werkprocessen.

 

Technical & Safety Support Maintenance 

Technische ondersteuning binnen operations en maintenance zoals het opzetten van LOTO procedures en het uitrollen van bijbehorende company standaarden. Daarnaast checks op veerveiligheden aan de Europese norm en het markeren van leidingwerk (om gevaarlijke stoffen te markeren) en de bijbehorende begeleiding van derde partijen.

 

Production & Maintenance Support 

Ondersteunen van de productieafdeling waarbij de nadruk ligt op het systematisch probleemoplossen (onder andere van storingsmeldingen). Daarnaast het bieden van technische ondersteuning en het optimaliseren van onderhoud. Modificaties en kleine investeringsprojecten (voor productie) staan centraal, waarbij opgetreden wordt als projectleider.

 

Reliability Engineering

Binnen (proces)productie, aan de hand van P&ID's, technische data controleren. Deze data, binnen SAP PM, verwerken in FLOC-structuren, zodat maintenance taken beter worden uitgevoerd.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.