Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - werkvoorbereider inkoop

Met technische- en commerciele ervaring.

Functieomschrijving

Als proposal engineer bent u verantwoordelijk voor het samenstellen en managen van complexe technische/commerciële projectoffertes. U onderhoudt nauwe contacten met klanten en leveranciers voor het opvragen en verwerken van technische en commerciële informatie. Door het op de juiste wijze verwerken van deze informatie ontstaan uiteindelijk succesvolle project offertes die worden verstuurd en/of gepresenteerd aan klanten in binnen en buitenland. De proposal engineer is sterk betrokken bij de business development en acquisitie van nieuwe potentiele opdrachten. U bezoekt met enige regelmaat beurzen en onderhoudt contact met bestaande en nieuwe relaties. De omvang van projecten waar offertes voor gemaakt worden varieert van 0,5 tot 10 miljoen euro.

Profiel

Gezien de complexiteit van de offertes is het belangrijk voor deze functie dat u een technische HBO-opleiding hebt afgerond (bij voorkeur Werktuigbouw, Technische Bedrijfskunde of een commercieel technische opleiding). U heeft een brede technische interesse en kunt accuraat en planmatig werken.

U heeft minimaal twee jaar werkervaring in een technische functie binnen een omgeving waarbij u te maken heeft met machines die men in een werkplaats kan aantreffen (bijvoorbeeld een technische groothandel). Het verwerken van genoemde informatie tot een winnende project offerte vereist goede communicatieve eigenschappen evenals een sterke team spirit. Een internationaal en klantgericht denkpatroon is een must. U heeft affiniteit met werkplaats-/onderhouds technieken en met processen rondom inkoop. Uiteraard beschikt u zowel mondeling als schriftelijk over een goede beheersing van de Engelse taal. U bent cijfermatig goed onderlegd en kunt zeer goed omgaan met Excel. U bent in staat het overzicht te behouden en bereid om incidenteel te reizen.

Solliciteren op deze functie 

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.