Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Senior Gemeentejurist

U bent minimaal de laatste 3 jaar werkzaam geweest als senior jurist binnen de gemeentelijke overheid

Functieomschrijving 

REEF is op zoek naar een ervaren allround gemeentejurist voor tijdelijke vervanging van een zwangerschapsverlof van een van de juristen bij onze gemeentelijk opdrachtgevers. U dient direct inzetbaar te zijn. De opdracht omvat onder andere de behandeling van bezwaarschriften, het voeren van het secretariaat van de bezwaarschriftencommissie en adviezen opstellen op het complete werkterrein van de commissie.

U bent verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften tegen leges. U verzorgt de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving o.a. op het terrein van de Drank en Horecawet, Awb en Winkeltijdenwet. Gevraagd en ongevraagd brengt u advies uit aan het bestuur en collega's. Het opstellen van verordeningen (o.a. nieuwe APV) en het opstellen van de nieuwe mandaatregeling behoort tot uw taken. U bent verantwoordelijk voor het opstellen en toetsen van overeenkomsten en de advisering t.a.v. gemeentelijke samenwerking/gemeenschappelijke regelingen. U verleent juridische ondersteuning aan de vakafdelingen in complexe zaken/projecten en u voert de procesvertegenwoordiging zelfstandig.

Profiel 

 • U beschikt over een afgeronde academische opleiding Nederlands recht, richting bestuursrecht. 
 • U beschikt over parate kennis van en ervaring in de Awb en Gemeentewet. 
 • U heeft kennis van en ervaring in het genoemde in de opdrachtomschrijving, dit lezen wij terug op uw cv.
 •  U bent communicatief vaardig en u heeft gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. 
 • U bent zelfstandig en werkt gemakkelijk samen in teamverband.
 • U bent aantoonbaar minimaal de laatste 3 jaar werkzaam geweest als senior jurist binnen gemeentelijke overheid. 
 • U dient aan te geven op welke wijze aan deze eis wordt voldaan.
 • U beschikt over aantoonbare kennis en ervaring met het secretariaat van de bezwaarschriftencommissie. Op welke wijze aan deze eis wordt voldaan lezen wij graag op uw cv.
 • U heeft ervaring met procesvertegenwoordiging en u heeft aantoonbaar kennis van een gemeentelijke organisatie, de werkwijze bij en in het politieke-bestuurlijke krachtenveld, en ervaring met het adviseren van bestuurders.
 • U heeft aantoonbaar kennis van het algemeen bestuursrecht (Awb), Gemeentewet, Wob en Winkeltijdenwet alsmede ervaring met het opstellen van een mandaatregeling.
 • U beschikt aantoonbaar over advies- en communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse taal. U bent daartoe een stevige gesprekspartner; met een rechte rug en met aantoonbaar omgevingsbewustzijn, voorzien van een antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. U dient aantoonbaar te hebben geadviseerd in complexe zaken.

Solliciteren op deze functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.