Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Senior Adviseur P&O

Functieomschrijving

Als senior adviseur P&O ondersteunt u het team P&O van de afdeling Advies en Ondersteuning binnen een gemeente voor drie dagen per week. In deze gemeente is een veranderingsproces gaande en hierbij is professionele support en deskundigheid van P&O onontbeerlijk. Zij is immers de verbindende factor in de organisatie. De senior Adviseur P&O is hierbij een onmisbare schakel. Het huidige team P&O bestaat uit twee P&O-adviseurs en een frontoffice medewerker P&O.

U bent een sterke persoonlijkheid die sensitief is op maatschappij en context, die visie heeft op organisatie en ontwikkeling en deze vertaalt naar innovatieve, duurzame oplossingen in het vakgebied. U werkt organisatie breed aan strategische en tactische ontwikkelvraagstukken op gebied van P&O en bent in staat om de vertaalslag te maken naar de uitvoering. Daarbij zorgt u voor integraliteit van uw advisering en die van collega's. Ook bewaakt en begeleidt u vanuit een onafhankelijke rol de samenhang van de verschillende verander- en ontwikkelingsprogramma's.

Als projectleider fungeert u voor multidisciplinaire en complexe projecten, Tevens interpreteert u management- en bestuurlijke informatie en rapportages over de voortgang van beleid en adviseert hierover.

Profiel

U bent een stevige gesprekspartner voor directie, MT en bestuur en brengt het volgende mee: een HBO+/WO werk- en denkniveau en afgeronde opleiding richting bedrijfskunde, psychologie of organisatiewetenschappen, kennis en/of ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen, ruime kennis van wetgeving, (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan, vaardigheid in het ontwikkelen van scenario's, het (schriftelijk) formuleren van beleid en adviezen, ruime ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de afdeling/organisatie alsmede het doen van voorstellen, ervaring met projectmatig werken en het leiden van projecten, ervaring in het begeleiden van processen, kennis van relevante politieke, bestuurlijke en inhoudelijke ontwikkelingen, vaardigheid in het omgaan met tegengestelde belangen en inzicht in functioneren van openbaar bestuur.   

We verwachten van u de kerncompetenties: doel- en resultaatgericht werken, klantgericht werken en samenwerken. Daarnaast beschikt u over de functiegebonden competenties: strategische visie, oordeelsvermogen, organisatiebewustzijn, plannen en organiseren, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, verantwoordelijkheid en stressbestendigheid. Verder bent u in staat te interveniëren op tempo, timing en inhoud van veranderingen.

Tevens bent u een collega die er energie van krijgt steeds te zoeken naar de juiste  interventie op het juiste moment met het oog op het gezochte effect voor individu, team en organisatie. U bent scherp, hebt lef om experimenten in te zetten en bent overtuigend in uw advies en optreden.

Solliciteren op deze functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.