Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Medewerker handhaving milieu

Specialist op gebied van energie

Functieomschrijving 

Voor onze opdrachtgever, een gemeente in de regio Oost-Brabant, zijn wij op zoek naar een medewerker handhaving milieu (energie). De werkzaamheden worden uitgevoerd voor 36 uur per week, verspreid over 5 werkdagen (4 dagen is eventueel bespreekbaar). In het kader van het energie- en klimaatprogramma handhaaft de  desbetreffende gemeente energiebesparende maatregelen die in het kader van de Wet Milieubeheer verplicht zijn (terugverdientijd tot en met 5 jaar). Het betreft een projectmatige aanpak, gedurende twee jaar. Voor dit project zoeken we een handhaver met specifieke kennis op het gebied van energiebesparende maatregelen bij bedrijven. 

In de reguliere milieuvergunningverlening- en handhaving wordt energie nu in beperkte mate meegenomen. Om ervoor te zorgen dat bedrijven daadwerkelijk alle energiebesparingsmaatregelen uitvoeren is echter een forse intensivering en versnelling nodig. Binnen de huidige formatie is geen ruimte voor intensivering en versnelling van handhaving gericht op energie. Daarom is er gekozen voor een projectmatige aanpak. De medewerker handhaving milieu (energie) zal zich, in het kader van handhaving, bezighouden met ondermeer plannen, het bezoeken van bedrijven, verslaglegging en het aanschrijven van bedrijven. Er wordt, naast de handhaver, een projectleider aangesteld die namens de opdrachtgever het project aanstuurt en projectcommunicatie verzorgt. Maandelijks is overleg met en wordt afgestemd met een begeleidingscommissie (teamleider handhaving, teamleider vergunningverlening, coördinator klimaatprogramma).

Profiel 

Graag komen wij in contact met handhavers op het gebied van milieu met een opleiding WO of HBO Milieukunde en minimaal 5 jaar ervaring met handhaving WMB. Aangezien specifiek zal worden gehandhaafd op energiemaatregelen dient de desbetreffende handhaver een specialist te zijn op het gebied van energie. Het betreft specialistische handhaving, bij een diverse groep bedrijven. Daarom dient de kandidaat te beschikken over een ruim netwerk van collega's, die hij/zij om advies kan vragen over specifieke situaties bij een bedrijf. Uiteraard vraagt deze functie een communicatieve houding, aangezien de handhaver in staat moet zijn om te schakelen tussen de rol van handhaver en adviseur. Bent u geïnteresseerd en beschikbaar, dan komen wij graag met u in contact.

Solliciteren op deze functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.