Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Material Coördinator

Met SAP ervaring

Functieomschrijving

De Material Coördinator (afdeling Material Management) is verantwoordelijk voor het definiëren/samenstellen van de materiaalpakketten die worden gemaakt of uitbesteed ten behoeve van productie/ assemblage van complete projecten (machines & modificaties). Dit doet hij/ zij aan de hand van de door engineering vrijgegeven Bill of Material (BOM) en diverse andere verzoeken. De Material Coördinator zorgt voor een correcte behoefte in het systeem zodat de afdeling Purchasing de juiste bestellingen kan plaatsen. Daarnaast monitort de Material Coordinator het toeleverproces van leveranciers tot aan de productievloer, en draagt zorg voor een vlekkeloos interne goederen stroom. Bij verstoringen in dit proces signaleert hij/ zij de verantwoordelijke functionaris. 

Als Material Coördinator vertaal je de engineering BOM naar bestelbare pakketten van onderdelen voor zowel nieuwe projecten en wijzigingen op nieuwe machines, modificaties, R&D projecten en Remanufacturing. Je zorgt voor een tijdige afhandeling en juiste prioriteitstelling van projecten waarvan de behoefte in het systeem gezet wordt. 

Je signaleert problemen op het vlak van BOM's en tekeningen en zorgt ervoor dat deze met engineering worden opgelost. In geval van leverproblemen, helpt de material coordinator met het zoeken naar oplossingen op het vlak van uitbesteden of intern maken.
Je organiseert de goederenstroom binnen de fabriek, tussen de verschillende systemen en het magazijn, zodat het productie plan tijdig gehaald wordt, signaleert problemen op basis van shortage lijsten/ clear to build overzichten.

Je ondersteunt het toeleverproces naar leveranciers in geval toeleveringen van GEA FS Bakel parts nodig is. Je organiseert rework/ repair activiteiten om materialen weer courant te maken en eventuele beschikbaarheidsproblemen op te lossen. Je signaleert fouten in masterdata en initieert verbeteringen. Geeft de juiste informatie door naar de masterdata groep om fouten structureel in het systeem op te lossen. Daarnaast onderhoud je, indien van toepassing, de interne routing. Tevens denk je mee over het initiëren van procesverbeteringen.

Profiel

Je hebt een logistieke- of technische opleiding, afgerond op MBO/HBO niveau. Je bezit over uitstekende kennis van ERP systemen, kennis van SAP is een pré. Je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast ben je zelfstandig en ben je accuraat. Mede door je ervaring bezit je uitstekende logistieke en organisatorische vaardigheden. Je bent ook communicatief sterk in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Solliciteren op de functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.