Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Klantmanager WMO

Een ervaren kracht bekend met GWS en de principes van de kanteling in de dagelijkse werkpraktijk

Functieomschrijving 

U bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO, de bijzondere bijstand en de kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. U geeft informatie, adviseert en bemiddelt en bent binnen het loket de toegang tot individuele voorzieningen op het gebied van wonen, inkomensondersteuning, zorg en welzijn. De methodiek van vraagverheldering, -verbreding en -verdieping volgens de principes van de Kanteling is één van de pijlers van het loket. Omdat wij werken volgens het principe van integraal klantmanagement verwachten wij van u het vermogen om mee te denken en te doen op het terrein van alle producten op het gebied van wonen, inkomensondersteuning, participatie, zorg en welzijn.

Het beoordelen, rapporteren en beschikken van aanvragen Wmo, bijzondere bijstand en kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Het geven van informatie en advies via telefoon, balie, e-mail en huisbezoeken zowel over gemeentelijke als niet gemeentelijke producten op het gebied van wonen, welzijn, inkomensondersteuning, participatie en zorg. Het voeren van gesprekken om in beeld te brengen welke belemmeringen in zelfredzaamheid en participatie gecompenseerd dienen te worden en het zonodig voeren van intakegesprekken. Het methodisch en integraal analyseren van de vraag in de breedte en diepte. Het stellen van (eenvoudige) indicaties voor rolstoelvoorzieningen, vervoersvoorzieningen, woonvoorzieningen en hulp bij het huishouden. Het inwinnen van medische en technische adviezen bij complexe aanvragen. Het beoordelen van externe adviezen en offertes. Het onderhouden van contacten met externe organisaties. Deelnemen aan interne en externe overleggen.

Profiel 

U heeft een relevante HBO-opleiding afgerond en u kunt een generieke diagnose stellen als het gaat om voorzieningen WMO in relatie tot de belemmeringen van de klant. Wanneer u in het bezit bent van een relevante (vervolg)opleiding als arbeidsdeskundige of ergotherapeut is dat een pré. U heeft enkele jaren ervaring met de WMO en bent bekend met de principes van de Kanteling en ervaring met bijzondere bijstand is een pré. U heeft ook gemeentelijke ervaring en ruime kennis van de relevante sociale wetgeving en kennis van en ervaring met GWS4all is een vereiste. U bent pro-actief, resultaatgericht en initiatiefrijk. U beschikt over uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Solliciteren op deze functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.