Zoek Alle vacatures

Werken bij REEF - Jurist (internationaal) privaatrecht

Met actuele parate kennis van het internationaal privaatrecht en vervoersrecht

Functieomschrijving 

Voor de juridische advisering aangaande diverse juridische vraagstukken zoeken wij een ervaren juridisch adviseur (internationaal) privaatrecht. Ervaring met en kennis van goederenvervoer en personenvervoer en bijvoorbeeld douanewetgeving, opgedaan binnen het bedrijfsleven zoals de logistieke dienstverlening is vereist. 

Het vervoersrecht bevat wetten voor het vervoer van goederen en personen over zowel de weg, de zee als in de lucht. Deze wetten hebben bijvoorbeeld betrekking op de aansprakelijkheid van vervoerders. Vraagstukken die REEF behandelt betreffen advisering aangaande vervoerovereenkomsten, behandeling van beslagkwesties en ladingschades. Het betreft (internationaal) vervoer van goederen over de weg en de binnenvaart. Kwesties aangaande aansprakelijkheid en verzekering, ongevallen, prijsafspraken, grensoverschrijdende handelstransacties en documentenkoop, vallen onder uw verantwoordelijkheid. Ook behandelt u vragen op het gebied van luchtvervoer. Het onderzoeken en beoordelen van zaken op hun juridische haalbaarheid en strategiekeuze aansluitend op de situatie, corresponderen, schikken en/of procederen, om het gewenste resultaat te bereiken.  U behandelt eerste lijns vraagstukken transportrecht/vervoersrecht en u adviseert aangaande algemene voorwaarden, procedures en arbitrage en bindend advies.

Profiel 

U heeft tenminste 3 jaar relevante werkervaring opgedaan in juridisch advieswerk aangaande genoemde onderwerpen en wetgeving. Aanvullend hierop is enige (theoretische) kennis van het zeerecht een pré. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, u neemt graag het initiatief en streeft naar een hoog kwaliteitsniveau en klantgerichtheid. U bent uitstekend in staat uw eigen werk te plannen en prioriteren en werkt graag samen met andere disciplines. U weet projectmatig en planmatig de resultaten binnen de gemaakte afspraken op te leveren.

Solliciteren op deze functie

Deze functie is niet meer vacant. Bekijk direct onze vacatures.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.