Zoek Alle vacatures

Sasja Aleksic en haar project bij de Gemeente Dongen genomineerd voor project van het jaar 2019

Ieder jaar maken onze professionals (en opdrachtgevers), binnen de negen expertises, kans op de titel ‘REEF-project van het jaar’. Deze titel wordt gedragen door de professional met een project dat bijzonder is opgevallen in het afgelopen jaar, door uitzonderlijke prestaties, innovatie en 100 % resultaat. De professional deelt bijzonder veel kennis of toont buitengewoon ambassadeurschap voor REEF.

REEF Sociaal en Juridisch heeft Sasja Aleksic en haar project bij Gemeente Dongen genomineerd om verkozen te worden tot REEF-project van het jaar.

Graag stellen we Sasja aan u voor:

Naam: Sasja Aleksic
Huidig project: Beleidsmedewerker sociaal domein
Start project: Maart 2019

Sasja AleksicVanwege de doelstellingen van de gemeente Dongen moeten er voor 1 januari 2020 een aantal zaken afgerond zijn. Met name de verordeningen voor de jeugdhulp moeten worden aangepast en de invoering van de nieuwe wet verplichte GGZ wordt geïmplementeerd. 

Stappen die Sasja gezet heeft in haar project

  • Advies geven voor raadsvoorstellen op het gebied van WMO, jeugdbeleid, zorg en onderwijs zodat er besluiten worden genomen op basis van inhoudelijke kennis
  • Verordeningen aanpassen voor de jeugdhulp. Dit betekent dat de kwaliteitseisen voor de besteding van de PGB moeten worden nageleefd, wat de hoogte is van het Persoonsgebonden Budget, de duur van de verstrekking en waar het budget aan besteed wordt
  • De nieuwe verplichte wet GGZ gaat per januari 2020 van start. De rol van Sasja is met name dat dit beleid wordt geïmplementeerd en helder is bij de medewerkers wat de gevolgen hiervan zijn. Voor de gemeente Dongen betekent dit dat iedereen een melding mag doen bij de gemeente wanneer je denkt dat iemand (verplichte) psychische zorg nodig heeft. De gemeente moet deze melding onderzoeken. Wanneer nodig starten zij een traject naar een "zorgmachtiging" bij het OM. De burgemeester heeft een belangrijke rol bij een crisis. Hij kan, op advies van een psychiater, een (crisis)maatregel opleggen. 
Het resultaat
Dit heeft geresulteerd in een aantal besluitvormingen waarbij de adviezen van Sasja ter harte zijn genomen, met name bij de verordeningen voor de Jeugdhulp en de voorzieningen van de GGZ. Ook de nieuwe verplichte wet GGZ is geïmplementeerd. Kortom; het project gaat succesvol opgeleverd worden en wordt naar grote waarschijnlijkheid verlengd.

Voorbeeld professional
Sasja denkt continu mee met het team Sociaal & Juridisch. Dankzij haar grote netwerk, brengt zij ons regelmatig in contact met andere professionals. Actuele ontwikkelingen bij gemeenten houdt zij in de gaten en deelt ze met ons. Wij vinden haar een voorbeeld professional, omdat zij met veel verantwoordelijkheid haar rol pakt. Dankzij haar senioriteit en efficiënte werkwijze krijgt zij het project in 3 dagen per week tijdig af, waar in eerste instantie 5 dagen voor werden gevraagd.  

Met trots nomineert team Sociaal & Juridisch daarom Sasja Aleksic!

Vind je dat Sasja met haar project de titel REEF-project van het jaar verdient?

Breng je stem uit in de periode van 5 december tot 16 januari en bepaal wie de titel verdient!

Stem op Sasja!

De uitslag maken we bekend tijdens de REEF-nieuwjaarsborrel eind januari.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.