Gonçalo Costa

Vakgebied: Development and Engineering 
Opdrachtgever: AAE 

Van concept naar ontwerp

Gonçalo is een ervaren mechanical engineer en zet zijn expertise en kennis in voor de ontwikkeling van een systeem dat wordt toegepast in een high tech omgeving, waar men tegen een technisch probleem aanloopt. De uitdaging voor Gonçalo is om hiervoor een oplossing te bedenken, die voldoet aan de vooraf gestelde eisen. Samen met zijn projectteam is Gonçalo aan de slag gegaan om concept-ideeën om te zetten naar ontwerpen, zodat er steeds meer zicht is op de definitieve oplossing. Hij gaat hierbij onder andere na welke materialen gebruikt moeten worden, wat de kosten zijn en waar het gemaakt kan worden. Er zijn enorm veel vragen en partijen waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer er één schakel wijzigt, moeten alle stakeholders hierover op de hoogte worden gebracht. Het is erg belangrijk om op tijd te schakelen met het projectteam en de klant, zodat wijzigingen in de beoogde planning doorgevoerd worden.  

Het harde werk van Gonçalo en zijn projectteam zal op korte termijn zichtbaar worden, wanneer ze de ontwerpen terugzien en deze getest worden. 

Trots

Nieuwsgierigheid is één van zijn meest opvallende karaktereigenschappen. Deze eigenschap drijft hem om alles tot in detail uit te zoeken. Met een kritische blik overweegt hij zijn keuzes zeer zorgvuldig. Gonçalo is zowel kritisch op het werk, als op zichzelf. Hierdoor weet hij keer op keer alles uit een project te halen en mag hij met trots terugkijken op het resultaat. 
 

 

 

Bekijk de andere genomineerden