Hockey Geldrop - interviews coach en aanvoerder einde seizoen 2014-2015

Hockey Geldrop JC1

REEF is al jaren de trotse shirtsponsor van de jeugdteams van Hockey Geldrop. In een gesprek met de voorzitter laten we haar kennis delen over de ontwikkeling van talent en de uitdagingen over het delen van kennis.

Tevreden coaches

Het kampioenschap was al een tijdje uit zicht, maar de JC1 heeft het seizoen toch positief weten af te sluiten met het hoogst haalbare: een tweede plek. Het trainer/coach duo Ralph en Thomas blikt tevreden terug op het afgelopen seizoen, naarmate het seizoen vorderde werd de samenwerking namelijk steeds beter. Ralph geeft aan dat het voor de C jeugd belangrijk is dat ze gestuurd worden, aangezien het voor het kinderbrein niet vanzelfsprekend is om iets te bereiken middels het samenwerken in teamsport.

 

Voor zowel Thomas als Ralph was de wedstrijd van de voorlaatste speelronde het sportieve hoogtepunt. Er werd namelijk met maar liefst 13-1 gewonnen, maar vooral het prima teamspel, wat leidde tot prachtige doelpunten, gaf veel genoegdoening voor de tevreden coaches.

 


Aanvoerder Bram:

Aanvoerder Bram bevestigt dat er door de trainers veel aandacht op het samenwerken als team is gelegd. De spelers van JC1 hebben geleerd dat ze niet alleen voor zichzelf moeten werken, maar ook voor de eigen teamgenoten. Bram geeft tot slot nog een compliment aan zijn trainer:

“We hebben veel geleerd van Ralph’s nuttige trainingen op bijvoorbeeld het gebied van techniek.”

Het afgelopen seizoen heeft dat naast het bereiken van de tweede plaats geleidt tot een sterke vriendschap binnen het team.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.