• Lean-management
    /daarom!
    delen we graag kennis met jou

Lean-management

Na voltooiing van ondergenoemde 4 REEF-trainingen op het gebied van Lean-management, heb je de mogelijkheid om je Yellow Belt-certificaat te behalen. Ter afronding neem je deel aan een werksessie Lean.

De kern van Lean: verspillingen      
trainer: Mark Pelzers (Het Leanhuis)

Lean is in de Nederlandse proces- en service industrie momenteel heel erg “hot”. Diverse bedrijven beginnen met Lean in de hoop meer te kunnen doen met de middelen die ze hebben. Wellicht dat dit ook het geval is bij de organisatie waar je nu werkt. In deze training wordt aan de hand van de 7 verspillingen van “Taiichi Ohno”, de vader van het Toyota Productie Systeem, de kern van Lean duidelijk gemaakt. Hierdoor ben je in staat mee te denken en te werken met Lean-initiatieven in jouw omgeving.

Lean-methode: root cause analysis      
trainer:
Mark Pelzers (Het Leanhuis)
Pleisters plakken, dat is een probleem oplossen zonder het kennen van de root cause, de hoofdoorzaak. Hierdoor steekt na verloop van tijd het probleem altijd weer opnieuw de kop op. Dit soort pleisters kom je dagelijks tegen. Het is een noodgebouw waar we even inzitten, de controle op het eindproduct of een setting die je maar beter niet kunt gebruiken. Dit soort pleisters maken het werk moeilijker, frustrerend en soms zelfs gevaarlijk. Root cause analysis biedt je de mogelijkheid problemen structureel op te lossen.

De kunst van het probleem oplossen          
trainer: Mark Pelzers (Het Leanhuis)
Probleem oplossen is een kunst, een vak, of iets wat we eigenlijk allemaal wel doen. Echter niet alle oplossingen blijken even goed te werken of zijn even makkelijk in te implementeren. Tijdens deze training komt een root cause aan bod waaruit oplossingen bedacht zullen worden die vervolgens worden omgezet tot een implementatieplan. Hierdoor ben je in staat oplossingen te bedenken, goede oplossingen te selecteren en een implementatieplan op te stellen.

Lean: trend of filosofie?
 
      
trainer: Mark Pelzers (Het Leanhuis)
“Lean is een trend”, zei Hans Wijers, “en volgend jaar hebben we gewoon weer wat anders”. Toyota heeft daar heel andere gedachten over en werkt al meer dan 30 jaar met Lean als filosofie. Of we Hans Wijers of Toyota gelijk moeten geven dat mag je zelf bepalen. Maar wat Lean is en wat het mogelijk kan betekenen voor jouw organisatie wordt tijdens deze training samen onderzocht.

Yellow Belt-certificaat        
trainer: Mark Pelzers (Het Leanhuis)
Als je alle vier trainingen op het gebied van Lean hebt gevolgd, kun je jezelf tijdens een werksessie certificeren met de Yellow Belt. Tijdens de werksessie wordt je kennis getoetst en laat je aan de hand van casussen zien hoe je deze kennis in de praktijk brengt.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.