Bedrijfsjurist

Vacature
Voltijd
€ 3000 - € 5000
Een afwisselende en uitdagende rol passend bij een jurist die een tikkeltje eigenwijs is en graag vanuit een bedrijfskundige visie adviseert over de juridische mogelijkheden van de wet.

Als bedrijfsjurist bij REEF en FORTEC adviseer je de organisaties en directie op verschillende rechtsgebieden. REEF is een projectenorganisatie en FORTEC een detacheringsbureau. Twee verschillende bedrijven met een andere marktbewerking, maar voor beiden geldt: professionele organisaties met een formele uitstraling en een informele cultuur. Voor onze organisaties komen met name vraagstukken op contractrecht, arbeidsrecht en privacyvraagstukken naar voren.


Naast jouw rol als bedrijfsjurist ben je het aanspreekpunt voor onze juridische adviesdienst; REEF-geeft-raad. Je biedt onze opdrachtgevers op een laagdrempelige manier juridische hulp op verschillende rechtsgebieden zoals; arbeidsrecht, contractrecht en huurrecht. Onze opdrachtgevers hebben behoefte aan een partner die snel een oplossing biedt voor juridische vraagstukken. Vaak wordt REEF-geeft-raad preventief ingezet om tijdrovende en kostbare processen te voorkomen, snel kunnen schakelen en besluitvaardigheid is dus zeer gewenst. Het gaat om ongeveer 30 vaste opdrachtgevers variërend van MKB tot grote productiebedrijven, van woningcorporaties tot zorginstellingen. Je krijgt te maken met juridisch soortgelijke casussen, echter is de bedrijfsvoering zeer verschillend. Dat betekent ook dat jouw advies moet passen bij de opdrachtgever. Oftewel, je bent een jurist beschikkend over groot inlevingsvermogen met een zeer pragmatische werkwijze.


Door de combinatie van deze rollen is jouw week altijd afwisselend. Je hebt de vrijheid om zaken zelf in te delen, om telefonisch of schriftelijk advies te geven en óók om met de klant naar de kantonrechter te gaan. Daarnaast heb je een tweede lijn achter je staan waar je mee kunt sparren en op terug kunt vallen.

Jouw toegevoegde waarde

 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden professioneel, ondernemend, trots, eigenwijs en samenwerken.
 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Rechten.
 • Je hebt in ieder geval een paar jaar werkervaring en je hebt voldoende zelfvertrouwen en ervaring om onze klanten te adviseren. Om dat te kunnen is persoonlijkheid belangrijker dan 3 of 15 jaar ervaring.
 • Je bent fulltime beschikbaar, 32 uur is bespreekbaar.
 • Juridische taal staat niet bekend om toegankelijkheid, jij bent in staat om een juridische oplossing juist wel toegankelijk en begrijpelijk te maken.
 • Je bent in staat commercieel te denken waarbij het uitgangspunt het belang van de klant is.
 • Je denkt in oplossingen en ziet eerder kansen dan problemen.

Het resultaat voor jou

 • Je komt te werken in een dynamische omgeving, jouw functie is zeer afwisselend. Je lost juridische vraagstukken op voor onze interne organisatie, gaat langs bij jouw opdrachtgevers en zorgt voor het best passende advies.
 • Je krijgt een salaris in lijn met jouw kennis, vaardigheden en ervaring.
 • De keuze uit 42 in-house trainingen en 120 onlinetrainingen.
 • We kijken samen naar de juiste stappen voor jouw carrière met behulp van REEF-carrièremanagement.
 • Steevast sluiten we de week af in ons REEF-café: op de tap Jupiler Pilsener en LaTrappe Blond.
 • Leuke commerciële collega’s bij REEF en FORTEC.
 • Verschillende uitjes: van onze gezellige evenementen, kennisbijeenkomsten tot een motortour, van weekendje Scheveningen tot weekendje skiën.

Heb je nog vragen voordat je de stap neemt? Neem contact op met:

Loes van Engelen
corporate recruiter

Solliciteer direct

Word jij onze nieuwe projectspecialist?


Heb je nog vragen voordat je de stap neemt? Neem contact op met:

Loes van Engelen
corporate recruiter

Bedrijfsjurist
Vacature
Voltijd
€ 3000 - € 5000