HR nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief delen HR-adviseurs Kimberley en Kim het laatste nieuws over HR bij REEF. Tijdens de REEF review zijn een aantal onderwerpen uit de nieuwsbrief nader toegelicht, zoals het personeelshandboek, de HR-gesprekscyclus en persoonlijke ontwikkeling. Heb je het gemist en vragen over onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je de volgende keer ook bij de review zijn? Noteer dan alvast 20 oktober in je agenda.

onze kennisjouw groei

Personeelshandboek 2.0

Het personeelshandboek van REEF heeft een update gehad. We hebben er namelijk voor gekozen om het handboek korter en bondiger te schrijven. Hierdoor is het makkelijker leesbaar en kun jij je informatie snel terugvinden. Er is inhoudelijk niets gewijzigd of weggehaald. Wél is er besloten om het onderdeel 'gedragsregels' toe te voegen aan het personeelshandboek.

De laatste maanden is er in het nieuws veel te doen geweest rondom grensoverschrijdend gedrag. Dit heeft ons doen besluiten om het onderdeel 'gedragsregels' toe te voegen aan het personeelshandboek. We vinden het uiteraard enorm belangrijk dat iedereen een veilige werkomgeving ervaart. Onder het kopje 'gedragsregels' in het personeelshandboek vind je informatie over ongewenst gedrag, de vertrouwenspersonen, een veilige werkplek, uitingen, medicijn-, alcohol- en drugsgebruik.

Het volledige document is terug te lezen op het HR-kompas via uren.reef.nl. Klik hier om direct naar het document te gaan.

Jouw ontwikkeling staat centraal

Zoals je weet, zit kennisdelen in ons DNA. Dit betekent dat we ook graag kennis met jou delen ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast de fysieke trainingen en workshops en de online leeromgeving van GoodHabitz, creëren onze projectmanagers ook graag momenten voor een ‘ontwikkelgesprek’.

De afgelopen periode hebben wij, Kim en Kimberley, een aantal ontwikkel- en BiLa-gesprekken bijgewoond. Uit de gesprekken is gebleken dat niet iedereen zicht heeft op de mogelijkheden binnen REEF of het bijvoorbeeld lastig vindt om ambities te benoemen en ontwikkeldoelstellingen te formuleren. We nemen je graag mee in de opbouw van een ontwikkelgesprek en hoe jij je hierop kunt voorbereiden:

  • Lees alles over het voorbereiden en voeren van een ontwikkelgesprek terug in het HR-kompas.

  • Plan jouw ontwikkelgesprekken in voor een heel jaar, zodat ze bij jou én jouw projectmanager vaststaan.

  • Bepaal samen vooraf de agenda om goed voorbereid het ontwikkelgesprek aan te gaan.

  • Stel maximaal drie ontwikkelpunten op en zorg ervoor dat je en helder en concreet doel kunt formuleren.

  • Vraag feedback aan collega's en de opdrachtgever. Zo heb je een mooi beginpunt voor jouw ontwikkelgesprek.

Tip van Kimberley

"Ontwikkeling vind ik zelf erg belangrijk. Ieder jaar evalueer ik mijn projecten en bekijk ik waar ik tegenaan ben gelopen. Dit leg ik vast in een ontwikkelplan, dat ik bespreek met mijn leidinggevende. Op deze manier zitten we ongeveer 4 keer per jaar samen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze gesprekken bespreek ik mijn knelpunten en mijn leidinggevende denkt mee in oplossingen. Na afronding of verbetering van mijn ontwikkelpunten, krijg ik weer extra energie. Op deze manier haal ik het beste uit mezelf!"

- Kimberley de Groot, HR-adviseur bij REEF.

Kennis delen

Veiligheid; staan we hier vaak genoeg bij stil? Hoe zorg je ervoor dat iedereen veilig te werk gaat en heel thuiskomt?

Rudolf de Bruijn, Manager Health & Safety bij DAF, is hier dagelijks mee bezig. Rudolf vertelt zijn verhaal over de veiligheidscultuur in de GoodHabitz-training 'Veilig aan het werk'. Een interessante training om te volgen, want hoe zorg je ervoor dat de veiligheid gewaarborgd wordt tijdens onderhoud? Ongeluk zit in een klein hoekje...

Bekijk de video hier

Hallo zomer!

De (zomer)vakantie staat weer voor de deur en hopelijk kunnen we dit jaar, zonder al te veel maatregelen, weer genieten van deze periode. Of je weggaat of niet, het is goed om naast jouw werk ook voldoende 'rust-momenten' te nemen.

Volgens onderzoekers vind je pas écht rust tussen de vierde en achtste vakantiedag. Deze periode zorgt niet alleen voor een frisse blik, maar verlaagt ook zeker het stressniveau. Dus als je nog geen vakantie voor de deur hebt staan, plan het dan gauw in!

En ben je benieuwd hoe je die 'rust' vast blijft houden na een welverdiende vakantie? Volg dan de training 'Werk als een atleet'. Deze training helpt jou om, net als een atleet, krachtig, wendbaar en vol uithoudingsvermogen te werken. Je krijgt toepasbare 'tips & tricks' om energie over te houden en écht uit te chekcen aan het einde van een enerverende dag. Volg de training digitaal op 21 november. Schrijf je in via hr@reef.nl
 

Wijzingen team HR

Kim de Veer heeft besloten om REEF na 7 mooie jaren te verlaten. Kim is bij REEF gestart als projectspecialist bij Team P&O. In deze periode heeft ze veel mooie recruitment-projecten opgepakt. In 2018 is Kim gestart als HR adviseur bij REEF intern. De afgelopen jaren heeft ze, samen met haar HR-collega's, de HR-afdeling geprofessionaliseerd.

We gaan haar bijdrage en haar persoonlijkheid enorm missen, maar wensen haar natuurlijk alle succes in haar volgende uitdaging!  

Mocht je nog contact op willen nemen met Kim, dan kan dat deze week nog via k.deveer@reef.nl.

Meer informatie

Wil jij meer achtergrondinformatie over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Kimberley de Groot.