Volle yoghurt met appel en noten
Ontbijt
Ingrediënten
1 appel
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel
300 ml volle yoghurt
1 handje noten
Instructies
1. Was de appel en snijd deze in parten. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd het vruchtvlees vervolgens in de plakjes.
2. Verwarm een klein beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de appel een paar minuten.
3. Voeg vervolgens de honing en de kaneel toe en laat 2 minuten karamelliseren.
4. Schep de yoghurt in een ontbijtschaaltje en leg de warme appel hier bovenop. Verkruimel de noten over de yoghurt.
omelet met avocado en feta
Lunch
Ingrediënten
3 eieren
1 eetlepel (amandel)melk
1 eetlepel olijfolie
25 gram feta
Peper en zout
1 handje verse peterselie
0.5 avocado
1 eetlepel pesto (vers is natuurlijk het beste )
3 cherrytomaatjes
Instructies
1. Hak de peterselie fijn.
2. Klop de eieren los met een garde of vork samen met (amandel)melk en een snuf peper en zout.
3. Verhit een koekenpan en laat daar de olie in smelten.
4. Giet vervolgens het eimengsel erin. Ongeveer 1-2 minuten later strooi je hier de helft van de peterselie op. Bak de omelet aan beide kanten gaar.
5. Snijd ondertussen de avocado in reepjes en de tomaatjes doormidden.
6. Leg de omelet op een bord. 7. Verdeel de pesto over de omelet en leg hierop de tomaatjes, avocado en de rest van de peterselie. Verkruimel de feta eroverheen.
Tip: Vind je het lekker om wat pikanter te eten, mix dan een beetje sambal door het eiermengsel voordat het de pan in gaat.
twee volkoren boterhammen met beleg
Lunch
Ingrediënten
3 – 4 volkoren boterhammen
2 eetlepels hüttenkäse
3 radijsjes
1 plak 20+ of 30+ kaas
1 tomaat
2 eetlepels pindakaas
1 banaan
Instructies
1. Smeer 1 boterham met twee eetlepels hüttenkäse. Bestrooi met peper en eventueel wat zout.
2. Snijd de radijs in plakjes en leg op de boterham met hüttenkäse.
3. Smeer op de andere boterham naar behoefte wat halvarine en leg de plak kaas hier op.
4. Snijd de tomaat in plakjes en beleg de boterham met kaas met de tomatenplakjes.
5. Smeer 1 boterham met 1 à 2 eetlepels pindakaas.
6. Snijd de banaan in plakjes en beleg de boterham pindakaas hiermee.
Alternatief beleg: zuivelspread, mozzarella, ei, humus, zalm, tonijn of groente en fruit zoals hierboven ook wordt gebruikt.
zalmboot met groenten
Diner
Ingrediënten
2 vellen bakpapier (1 halve per persoon)
4 filets wilde zalm
Groene asperges
Champignons
Bosui
Olijfolie
Voor de saus
¼ kop olijfolie
2 knoflook teentjes
3 lepels honing
1 theelepel mosterd
Zout
Zwarte peper
Instructies
1. Snijd elk stuk zalm in de lengte door (niet tot aan de onderkant) en open het naar buiten zodat er een kuipje ontstaat.
2. Verwarm de oven tot 180 graden.
3. Snij het bakpapier in 2, vouw het om en om. Knoop de uiteinden vast en open ze in een bootvorm. 4. Leg de groenten in het bakpapier, doe er een beetje olijfolie, zout en de stukken zalm bovenop. Giet de saus royaal en zet 20 minuten in de oven.
Tip: Voeg eventueel zoete aardappel toe om je gerecht compleet te maken. Snijd hiervoor zoete aardappel in reepjes of plakjes en bak deze circa 15 minuten of gaar ze in de oven op 200 graden voor 20 – 25 minuten.