HR nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen bij REEF. In deze nieuwsbrief deelt onze HR Business Partner Kimberley de Groot het laatste nieuws vanuit HR.

onze kennis jouw groei

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat gaat meestal gepaard met het maken van goede voornemens. Sommigen halen er motivatie uit, anderen laten het links liggen. Maar wist je dat goede voornemens jou helderheid en focus geven? Ze scherpen je doelen aan, maken ze visueel en vergroten de kans dat je ze daadwerkelijk bereikt.

Goede voornemens omschrijven vaak waar je mee wil stoppen of juist waar je nóg beter in wil worden. Onderaan de streep kunnen voornemens geschaard worden onder 'persoonlijke ontwikkeling'. Bij REEF zijn we groot fan van persoonlijke ontwikkeling en daarom staat ook dit jaar weer een nieuwe opleidingskalender voor jou klaar! 

Bekijk hieronder het aanbod en ontdek welke trainingen en workshops jou dit jaar gaan helpen bij het realiseren van jouw goede voornemens. Schrijf je op tijd in, want er is beperkt plaats.  

 

De opleidingskalender

Bekijk hieronder het aanbod en schrijf je in voor de trainingen en workshops die bijdragen aan jouw ontwikkeling en interesse. Stuur een mail naar hr@reef.nl om jouw aanmelding compleet te maken. 

 • Timemanagement
  Datum:
  4 april en 23 april (de training bestaat uit 2 sessies)
  Locatie: Beemdstraat 32, Eindhoven
  Tijd: 16:00 - 20:00 uur (voor eten wordt gezorgd)

  Het is tijd om jouw planning optimaal in te delen
  Soms lijkt er geen eind te komen aan de hoeveelheid werk die je moet verzetten. De ene deadline is nog niet voorbij of de andere is weer in zicht. Je bent continu in tijdnood. Herkenbaar?​​​​

  Deze training leert je meer uit je dag te halen. Jij krijgt handvatten om structuur aan te brengen in je werk, overzicht te bewaren en effectiever resultaten te boeken.

  Wil je jezelf alvast voorbereiden?
  Doe in 3 minuten de quiz van de training ‘timemanagement’, les 1 op GoodHabitz en kom erachter waarom het managen van tijd zo lastig is. 

  Aanmelden
  Meld je aan door een mail te sturen naar hr@reef.nl. Wees er snel bij, want het maximale aantal deelnemers is 8. 

 • Workshop AVG
  Datum: 21 maart
  Locatie: Beemdstraat 32, Eindhoven
  Tijd: 17:30 - 19:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
  Trainer: Jurist Daphne Derks

  Kom alles te weten over AVG
  Het is cruciaal voor organisaties om de algemene verordening gegevensbescherming te kennen en te begrijpen. Werk jij met privacygevoelige informatie en wil jij graag meer weten over de praktische toepasbaarheid en het juridisch kader? Schrijf je dan in voor deze workshop.

  Voorbereidende kennis
  Lees ter voorbereiding het magazine 'Recht op privacy' van de GoodHabitz training ‘AVG-proof’ les 1.  

  Aanmelden
  Meld je aan door een mail te sturen naar hr@reef.nl. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

 • Assertiviteit
  Datum: 9 en 30 mei (deze training bestaat uit 2 sessies)
  Locatie: Beemdstraat 32, Eindhoven
  Tijd: 16:00 - 20:00 uur (voor eten wordt gezorgd)
  Trainer: Paola van Incompany Trainer

  Vind je het lastig om voor jezelf op te komen of om je grenzen duidelijk aan te geven? Er staat nog van alles op je to-do-lijst en je werk lijkt maar niet af te komen. Ook komt er nog een collega vragen of je wat werk van hem/haar over kan nemen. Eigenlijk heb je geen tijd maar toch besluit je je collega te helpen. Superfijn voor je collega maar je eigen werk blijft hierdoor liggen.

  Tijdens deze training leer je voor jezelf op te komen en grenzen te stellen.

  Voorbereidende kennis
  Bekijk voorafgaand het storyboard van les 1 ‘Assertiviteit’ op Goodhabitz.

  Aanmelden
  Meld je aan door een mail te sturen naar hr@reef.nl. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

 • Human Profiling
  Datum:
  20 + 27 juni en 4 juli (deze training bestaat uit 3 sessies)
  Locatie: Beemdstraat 32, Eindhoven
  Tijd: 14:00 - 20:00 uur (voor eten wordt gezorgd)
  Trainer: Gert Jan Schenau

  Er zit vaak meer informatie in de dingen die mensen niet zeggen dan de dingen die wél worden gezegd. Hoe veel succesvoller zou je in de gesprekken zijn, wanneer je via de kleine non-verbale details altijd de (ware) intentie van je gesprekspartner kunt achterhalen? Bewust communiceren is een belangrijke pijler tot succes. Communiceren is belangrijk bij het opbouwen en onderhouden van relaties maar maakt jou ook een sterke gesprekspartner. 

  Je leert tijdens de training gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal te lezen. Binnen enkele minuten ontdek jij de belangrijkste persoonseigenschappen, bepaal je de beste gespreksstrategie en krijg je inzicht in je eigen gedrag. Ook leer je gedrag en intenties uit geschreven teksten te halen én leer je effectief omgaan met vooroordelen en aannames.

  Aanmelden
  Meld je aan door een mail te sturen naar hr@reef.nl. Voor deze training zijn maximaal 8 plekken beschikbaar. 

Jouw ervaringen, onze verbeteringen

We willen ons continu verbeteren, als individu, maar ook als collectief. Daarom willen we jou vragen om jouw ervaringen met ons te delen middels het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO).

Het MTO geeft jou de mogelijkheid om jouw mening te delen over verschillende aspecten van onze organisatie. Of het nu gaat over jouw functie inhoud, communicatie of ontwikkelingsmogelijkheden, we willen graag weten wat er goed gaat en waar ruimte is voor verbetering.

We garanderen volledige anonimiteit en jouw antwoorden worden vertrouwelijk behandeld door Markteffect, de onderzoekspartij.

Aanstaande donderdag ontvang je een e-mail van Markteffect met een link naar het MTO. Het invullen van de lijst neemt ongeveer tien minuten in beslag.

We kijken uit naar jouw ervaringen, zodat we samen kunnen werken positieve veranderingen.

 

Van functieprofiel naar functiekompas

Onze organisatie kent wel 300 verschillende functies, van vergunningverleners tot verandermanagers en quality engineers. De diversiteit aan expertises maakt ons als organisatie erg wendbaar en multi-inzetbaar, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Om herkenbaarheid en duidelijkheid te scheppen per functiegroep, zijn er nieuwe functieprofielen opgesteld, zogeheten functiekompassen. Wat betekent dit voor jou?

De functiekompassen zijn volledig ingericht naar jouw functie. Hierin maken we onderscheid tussen operationeel, tactisch en strategisch en verdelen we deze over de niveaus: junior, medior en senior. Door een duidelijke verdeling en heldere toelichting, kun je bij REEF nog beter werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

In januari vind je het functiekompas terug in jouw mail. Jouw projectmanager zal mondeling toelichting geven over de inhoud en staat voor je klaar om vragen te beantwoorden. 

Heb je vooraf behoefte aan meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Kimberley via hr@reef.nl

Heb je vragen of suggesties, neem dan gerust contact op!

Kimberley de Groot
HR Business Partner

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of heb je suggesties die je graag deelt met afdeling HR, neem dan contact op via hr@reef.nl