HR nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief deelt HR-adviseur Kimberley de Groot het laatste nieuws over HR bij REEF. In deze nieuwbrief vind je GoodHabitz-tips en reiken we tools aan om jouw project tot een succes te maken.

onze kennisjouw groei

Jouw project tot een succes

Als projectspecialist gids jij jouw opdrachtgever naar het beste resultaat met behulp van een heldere projectaanpak. Bij aanvang van het project is het belangrijk om een duidelijke en concrete projectinventarisatie te maken; wat is het beoogde doel? Aan de hand van de projectinventarisatie ga je aan de slag met het projectplan. Om deze professioneel op te stellen en om impact te maken, kun je gebruik maken van het High Performance Systeem. Dit systeem, weergegeven in de afbeelding, helpt je om verbanden te leggen, overzicht te creëren en heldere afspraken te maken én na te komen.

Het High Performance Systeem

De ambitie - Dit is de stip aan de horizon, het beoogde doel. Afhankelijk waarvoor je dit systeem in zet, vul je de ambitie in. Dat betekent dat het de ene keer voor een hele organisatie kan zijn, maar ook op teamniveau of individueel niveau. In het geval van jouw project, is de ambitie het beoogde projectresultaat.

Prioriteitsprojecten - Om de ambitie te realiseren, moet er iets gedaan worden. Hieruit ontstaan projecten, ook wel de prioriteitsprojecten. Deze worden opgeknipt in kleinere projecten en mijlpalen. Zo lever je mogelijk eerst een plan van aanpak op, doe je onderzoek, voer je een literatuur onderzoek uit en stel je een projectgroep op. Al deze projecten dragen bij aan het projectresultaat.

Relatie - Wie heb je nodig om het project tot een succes te maken? Ervaren jij en jouw stakeholders onderling vertrouwen en een veilige werkomgeving? Als er iets wringt in de onderlinge relatie, is de samenwerking gedoemd om te mislukken en daardoor ook de projecten waardoor de ambitie in het gedrang komt.

Gedrag - Welk gedrag moet je tonen om tot de realisatie van de ambitie te komen, jouw project? REEF stelt hier als basis dat we ‘accountable’ zijn naar elkaar. De afspraken die we onderling maken dragen bij aan accountability. We doen wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen. Komen we onze afspraken niet na, waardoor het gewenste resultaat niet wordt behaald, dan spreken we elkaar aan.

 

Meld je aan

Ben je benieuwd naar meer informatie en handige tips die eenvoudig toepasbaar zijn voor jouw werk, dan zien wij jou graag bij de Powersessie. De powersessie wordt gegeven door mij, Kimberley de Groot, en collega Annelies Huiskes. Tijdens deze kennissessie leggen we jou precies uit hoe je deze methodiek toe kunt passen voor jouw project, maar ook op persoonlijk vlak.

28 maart - Live (op kantoor van REEF)
17:30 - 19:30 uur (we ontvangen je met soep en een broodje, voordat we starten om 18:00 uur)
Adres: Beemdstraat 24 (derde verdieping)

29 maart - Online 
18:45 - 20:00 uur 
Via Microsoft Teams

Stuur jouw aanmelding door naar hr@reef.nl met vermelding van de datum waarop je graag deelneemt. Na aanmelding sturen we jou een bevestiging. Hopelijk zien we je op 28 of 29 maart!

Adem in, adem uit

Vorige keer hebben we stilgestaan bij het maken van goede voornemens, die vaak te maken hebben met zowel fysiek als mentaal in balans zijn. Om deze goede voornemens een boost te geven, hebben we online yoga lessen georganiseerd. De lessen bleken al gauw een succes en we hebben veel enthousiaste reacties mogen ontvangen.

Tijdens de lessen hebben we zowel theorie- als praktijkervaring op kunnen doen over de ademhaling en de juiste houding. De belangrijkste tip uit de online yoga lessen is, dat de ademhaling een belangrijke graadmeter is van de druk en de stress die jij ervaart. Het is daarom goed om regelmatig stil te staan bij ademhalingen, niet alleen privé  maar ook tijdens je werk.

Benieuwd naar jouw ademhaling en op zoek naar meer tips? Volg dan de training ‘Ademhalen' op GoodHabitz.

Ga direct naar de training

Optimaal plannen

Als projectspecialist weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te werken aan de hand van een strakke planning.

Door gebruik te maken van de methode ‘Lean’ kun jij jouw processen optimaliseren en verbeteren. Deze methode zorgt ervoor dat je slimmer leert werken, problemen op te lossen en de organisatie te verbeteren. Om samen dé projectenorganisatie te zijn die moeiteloos problemen oplost, bieden we halverwege dit jaar de training ‘Lean Yellow Belt’ aan. Mogelijkheid tot aanmelden volgt op een later moment per mail.

Wil je alvast nuttige tips, start dan de training ‘Ieder project een succes’ van GoodHabitz. Door middel van deze training leer je een project te leiden binnen de tijd én het budget dat nodig is om het resultaat te behalen.

Bekijk de training

HR-collega gezocht

Om de HR-doelen van REEF te realiseren in 2023 zijn wij op zoek naar twee nieuwe collega's, namelijk een medior én een senior HR adviseur. 

Ken jij iemand die past bij REEF en over de juiste kennis en ervaring beschikt, tip ze dan op de vacatures en wie weet is er een match!

Bekijk alle vacatures

Meer informatie

Wil jij meer achtergrondinformatie over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Kimberley de Groot.