HR nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief delen HR-adviseurs Kimberley en Kim het laatste nieuws over HR bij REEF.

onze kennisjouw groei

Maak kennis met HR

HR-adviseur Kim de Veer is in juni alweer 7 jaar in dienst bij REEF. "Ik ben gestart als projectspecialist bij team Personeel en Organisatie. Na 3,5 jaar ben ik gestart als HR-adviseur bij REEF zelf. Inmiddels heb ik al veel collega-projectspecialisten leren kennen en ik kijk ernaar uit om iedereen weer live te mogen ontmoeten!", aldus Kim.

In april 2021 is Kimberley team HR komen versterken: "Zes jaar geleden ben ik gestart als HR-professional en vorig jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Misschien hebben we elkaar al eens gesproken tijdens een ontwikkel- of vitaliteitsgesprek en ik hoop dat ik over een tijdje iedereen heb leren kennen."

Dit jaar staat ‘ontwikkeling’ extra hoog op de agenda. Je zal ons de komende tijd vaker tegenkomen tijdens ontwikkelgesprekken, vitaliteitsgesprekken en Bila-momenten. Op deze manier hopen wij jou beter te leren kennen en kunnen wij jou en jouw projectmanager, waar nodig, voorzien van juist advies.

Naast deze gesprekken bieden we jou uiteenlopende online trainingen aan via GoodHabitz. Ook kun je fysiek deelnemen aan trainingen die worden aangeboden in de opleidingskalender. Op deze manier proberen we aan jouw ontwikkelbehoefte te voldoen. 

 

Kennis delen zit in ons DNA

Daarom informeren wij je graag over het nieuwe STAP-budget (STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie). De overheid stelt voor jouw ontwikkeling gratis een scholingsbudget ter beschikking.

Het STAP-budget bedraagt maximaal €1000,-. Met dit budget kunnen opleidingen, trainingen of cursussen worden gevolgd.

Zo werkt het:

1. Op stap-budget.nl kun jij je aanmelden voor een training of cursus die je wil volgen.
2. Om de twee maanden is er een aanvraagtijdvak om met jouw aanmelding het STAP-budget aan te vragen.
3. Het eerstvolgende moment om jouw budget aan te vragen is op 1 mei (tot en met 31 juni). Ga hiervoor naar het STAP-portaal van het UWV. 
4. Er is een beperkt aantal beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent om verzekerd te zijn van een plek.

Heb je vragen over het STAP-budget, neem dan contact op met jouw projectmanager.

Wil je graag meer tijd steken in jouw ontwikkeling, maar weet je nog niet goed welke richting je op wilt? Neem dan eens een kijkje in de online leeromgeving van GoodHabitz. Via jouw account kun je kiezen uit honderden e-learnings.

Ga direct naar GoodHabitz >

Nieuwe arbodienst

Onlangs zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met COVERZ consultancy, de nieuwe arbodienst. COVERZ begeleidt en adviseert de medewerkers en REEF zelf op het gebied van alle verzuim-gerelateerde vraagstukken. Om verzuimmeldingen in goede banen te leiden, zien we er allen op toe dat we zorgvuldig contact hebben met elkaar.  

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je jezelf wilt ziekmelden, doe je dit bij jouw projectmanager. Deze geeft de melding door bij HR en vervolgens wordt de verzuimmelding geregistreerd bij de arbodienst COVERZ. Na de registratie neemt senior verzuimspecialist Diedi Muller contact met je op. De verzuimspecialist is geen bedrijfsarts en daarom hoef je deze geen medische informatie te verstrekken.

Tijdens het eerste contact bespreken jullie jouw situatie, stemmen jullie de verwachtingen af en bespreken, indien nodig, vervolgstappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een persoonlijk gesprek bij de bedrijfsarts. De informatie die je met de bedrijfsarts deelt, blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk.

Ben je niet ziek, maar wil je graag preventief een afspraak maken met de arbodienst voor een gesprek? Bespreek dit met jouw projectmanager, zodat je in contact kan komen met de arbodienst.

Vertrouwenspersoon

Omdat we voor iedereen een prettige en veilige werkomgeving willen creëren, hechten wij veel waarde aan openheid en persoonlijke aandacht. Loop jij tegen problemen aan of heb jij te maken met ongewenste omgangsvormen? Neem dan contact op met een vertrouwenspersoon bij REEF.

Onze HR-adviseur Kim de Veer is vertrouwenspersoon binnen REEF. Wil je graag in gesprek met Kim, neem dan contact op met haar via k.deveer@reef.nl of telefonisch via het algemene nummer: 040-2946888. Inhoudelijke informatie wordt alleen bij jouw goedkeuren gedeeld met jouw projectmanager.

Je kunt ook contact opnemen met een externe vertrouwenspersoon bij COVERZ. De vertrouwenspersoon zal, alleen nadat je daar nadrukkelijk toestemming toe hebt gegeven, informatie met jouw projectmanager delen. Om in contact te komen kun je mailen naar vertrouwenspersoon@coverzconsultancy.nl  of bellen naar het algemene nummer: 040-2988730.

Meer informatie

Wil jij meer achtergrondinformatie over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Kimberley de Groot.