Zoek Alle vacatures

Ziekenhuis Bernhoven bouwt aan de toekomst

Ziekenhuis Bernhoven

Langs de rondweg van Uden, midden in het groen, wordt een nieuw en eigentijds ziekenhuis met een oppervlakte van 50.000 m2 gebouwd. Het wordt het nieuwe onderkomen van ziekenhuis Bernhoven dat per 1 april 2013 in gebruik wordt genomen. De ziekenhuizen in Oss en Veghel worden samengevoegd en de verhuizing naar Uden-Noord brengt grote veranderingen met zich mee. Hanneke Wouters, manager P&O, en Marion van Zoom, projectmanager nieuwbouw, geven een toelichting.

Marion van Zoom: "Sinds 2006 zijn we bezig met het nieuwe ziekenhuis en de reorganisatie die daarbij hoort. In het eerste kwartaal van 2013 willen we het nieuwe gebouw betrekken. Tegelijkertijd gaat de zorgverlening in de ziekenhuizen in Oss en Veghel door en houd ik me bezig met de herontwikkeling van de terreinen die we achterlaten". Deze herontwikkeling is van essentieel belang, gezien ziekenhuis Bernhoven specialistische zorg aan blijft bieden op de huidige ziekenhuisterreinen in Oss en Veghel. Deze zorg zal gericht zijn op chronische en oudere patiënten, en zal worden ingevuld als Poliklinisch Diagnostische Centra, om zo de zorg voor deze patiënten dichtbij te houden.


Personele uitdagingen

‘‘Sinds 2005 is er veel veranderd in de financiering van de ziekenhuiszorg’’, zo vertelt Hanneke Wouters. ‘‘Voorheen werden wij gefinancierd vanuit de overheid maar in de loop der tijd is onze sector een privaatsector geworden. Wij worden geacht om zelf onze kapitaalslasten te kunnen dragen en ook de aanschaf van het nieuwe gebouw dienden wij zelf te financieren. Gemaakte kosten dienen te worden terugverdiend en hierdoor is het zo efficiënt mogelijk inrichten van het personeelsproces van groot belang. Door verscheidene afdelingen naar één locatie te verhuizen kan de inzet van personeel efficiënter worden ingedeeld.”

Om de overgang naar de nieuwbouw op personeelsgebied in goede banen te leiden, is er een blauwdruk gemaakt voor het reorganiseren van personeelsleden. Hierbij moet uiteraard wel de kwaliteit van de zorg gewaarborgd worden. Voor P&O de uitdaging om personeelsoverschrijding te voorkomen, maar tegelijkertijd kennis en vaardigheden van (medisch) personeel te behouden. Hanneke Wouters: “Door elk half jaar een blauwdruk op te stellen verschaffen we onszelf transparantie in mogelijke overschrijdingen.”


Kosten- en resultaatbewust
Tegelijkertijd met verhuizing naar het nieuwe onderkomen, maakt ziekenhuis Bernhoven ook op andere gebieden een efficiencyslag. Bewuster omgaan met beschikbare middelen en efficiëntie van doctoren is hierbij van groot belang.

Marion van Zoom: ’’Wat echter niet veranderd, is de kernwaarde van ziekenhuis Bernhoven; de patiënt professioneel, met aandacht, ondernemend en met passie de allerbeste zorg aanbieden. Door de concentratie op één locatie zal die zorg nog efficiënter en gerichter aangeboden gaan worden. De uitstraling, sfeer en grootte van het ziekenhuis in Uden voegen daar de menselijke maat aan toe’’.


Het belang van strategische positionering van P&O

Ziekenhuis Bernhoven is al geruime tijd partner van REEF. De P&O-afdeling van het ziekenhuis is op verschillende manieren ondersteund door de professionals van REEF. Zo schakelt de afdeling REEF geeft raad in voor eerstelijns juridisch advies. Daarnaast heeft een REEF-projectspecialist de afdeling geholpen met het vernieuwen van het beleidsplan “Bernhoven in Balans”. Want ook al wordt er gereorganiseerd, aandacht voor levensfasebewustpersoneelsbeleid blijft belangrijk.

Ook de P&O-afdeling ontkomt niet aan de organisatieveranderingen. De huidige ontwikkelingen vergroten de noodzaak om de toegevoegde waarde en de kwaliteit van de P&O-dienstverlening te verbeteren. HR Business Coach Maaike Huisman heeft als REEF-projectspecialist een teamdag van de P&O-afdeling begeleid. Deze teamdag luidde de eerste stap in naar een strategische positie van de P&O-afdeling binnen de organisatie.
Maaike Huisman
Uit recente marktontwikkelingen blijkt dat het belangrijk is dat P&O-afdelingen zich strategisch positioneren”, aldus Maaike Huisman. REEF biedt organisaties verschillende P&O-instrumenten voor het verstevigen van deze positie. “Vanuit mijn expertise als HR Business Coach help ik organisaties met bewustwording op dit gebied en reik ik instrumenten aan die helpen om de strategische rol te kunnen pakken.”

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst van 21 maart 2013 geeft Maaike Huisman een sessie over “Strategische positionering van P&O”. Lees meer over deze bijeenkomst.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over de P&O-projectspecialisten van REEF? Neem dan contact op met Ingrid Oerlemans: tel. 040 29 46 888 of via i.oerlemans@reefbv.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.