Zoek Alle vacatures

World Class Supply Chain

Door: John Timmer


Op donderdag 20 februari 2014 vond, op de High Tech Campus in Eindhoven, de REEF-deelt-kennisbijeenkomst plaats. REEF supply chain behandelde hierbij het actuele onderwerp “World Class Supply Chain”.

Tijdens deze avond had u de gelegenheid om op een zéér interactieve manier, wat uitermate goed werkte, een andere kijk te krijgen op waar een organisatie staat met betrekking tot de supply chain. Tevens werd de vertaalslag gemaakt hoe organisaties de meest optimale positie kunnen behalen.

Op diverse manieren kan er gekeken worden naar de supply chain, dit hangt vanzelfsprekend samen met de zienswijze van de organisatie. Bepaalde organisaties kunnen zich geen faalkosten veroorloven en kiezen daarvoor bewust voor “te veel” voorraad, andere organisaties vinden de kosten van voorraad onderschikt ten opzichte van de rest van de operatie en besteden daar geen aandacht aan. Daarnaast zijn er ook organisaties die gebaat zijn bij het zo veel mogelijk beperken van de kosten van de supply chain.

Gespreksleider Reinier Remmelink kon, door zijn ervaring, diverse praktijkvoorbeelden geven. Gedurende deze avond was er alle ruimte voor vragen en aanvullingen waardoor de interactie zeer groot was. Er kwamen niet alleen vragen maar ook antwoorden vanuit de deelnemers waardoor het, in theorie “droge” model, daadwerkelijk levendig werd. Tevens reflecteerde de deelnemers de theorie op de eigen werkomgeving.

Het model beoordeeld op verschillende punten het niveau van volwassenheid van de supply chain. Hierdoor kan de organisatie op basis van de wensen en behoeften een inschatting maken waar men naar toe wil en is gelijk inzichtelijk welke stappen de organisatie moet maken om tot dat gewenste niveau te komen.

Conclusie: het model is bruikbaar voor elke organisatie, onafhankelijk in welk stadium van “volwassenheid” de supply chain operatie zich bevindt. Echter, voor de aansluiting met de praktijk is er wel een gedegen vakkennis en inzicht in de processen nodig die niet altijd intern aanwezig is. Het delen van kennis ook in deze situatie van belang. 

Daarmee komen we natuurlijk weer terug bij het een kernkwaliteit waar REEF terecht een speerpunt van maakt: deel kennis! Die instelling helpt iedereen verder. 

“ Reinier: bedankt voor de wijze waarin je ons interactief EN effectief hebt meegenomen in de methodiek van World Class Supply Chain!”

Klik hier om de presentatie te bekijken. 

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.