Zoek Alle vacatures

Werken als QESH Officer bij REEF

Door: REEF / 04 juni 2018 / HSE

REEF-projectspecialist Debby Bijker voert als QESH-Officer een project uit bij BRB International in Ittervoort, een wereldwijde producent van chemicaliën, siliconen en additieven. In deze rol ondersteunt zij de global QESH-manager bij zijn werkzaamheden om het veiligheidsbeleid binnen de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Haar werkzaamheden bestaan uit het inventariseren van de haalbaarheid van projecten, ontwikkelen van procedures en het implementeren van nieuw of aangepast beleid.

Het project van Debby bij BRB International bestaat uit meerdere activiteiten. Zo zorgt ze ervoor dat er milieu-eilanden, een plek waar plastic, oud papier en glas kan worden ingeleverd, worden gecreëerd om het afvalscheidings- en afvalinzamelingsbeleid te verbeteren. Ze voert ook geluidsmetingen uit van de activiteiten op de productievloer en ondersteunt de toepassing van het PBM-beheersysteem. Daarnaast schrijft zij adviesrapportages over de haalbaarheid van de huidige RI&E-methodiek in de tijd vanorganisatorische groei.

Een uitdaging binnen het project is de snelle groei van de organisatie. De meeste medewerkers werken al geruime tijd bij het bedrijf en zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die het werk met zich meebrengt. Debby vindt het daarom erg belangrijk om hen bewust te maken van risicogestuurd werken. Dit kan door de mogelijke risico’s inzichtelijk te maken. Hiervoor gebruiken Debby en haar collega’s nu een RI&E-tool. “De tool die we gebruiken laat zien waar behoefte aan is, zodat later in projectvorm gewerkt kan worden aan een verdieping van de RI&E. Een voorbeeld hiervan is het maken van een verdiepende machine-RI&E”, aldus Debby.

Debby voert haar taken uit in een team van vijf personen. Ieder teamlid heeft een eigen afgebakend gebied. Naast haar reguliere werk als QESH Officer richt Debby zich ook op de begeleiding en coaching van medewerkers bij het uitvoeren van de RI&E en een project gericht op afvalwaterbesparing.

Wat haar drijft is dat ze na een lange tijd uit de roulatie te zijn geweest haar werkzaamheden weer kan oppakken in het werkveld waar ze van houdt. “Ik heb het erg naar mijn zin bij dit bedrijf. Het contact met collega’s is goed. Het is een bedrijf dat sterk in beweging is. Het is voor mij het eerste project bij een chemisch bedrijf en daardoor kan ik mijn kennis, vaardigheden en ervaring uitbreiden".

Bij REEF voert Debby projecten bij verschillende opdrachtgevers uit en dat is precies wat Debby wilde: “Wat ik prettig vind aan werken bij REEF is het werken aan verschillende projecten. Afgebakend en overzichtelijk, dat is waar ik veel behoefte aan had nadat ik een re-integratie traject had afgerond. Bij REEF krijg ik de kans om in mijn eigen werkveld weer te bouwen aan mijn cv”, aldus Debby.

Debby overlegt ook regelmatig met andere REEF-collega’s in hetzelfde vakgebied. “Ik heb daarnaast ook goed contact met mijn projectmanager van REEF en samen houden we voortgangsgesprekken over hoe het werk gaat. Persoonlijke aandacht is voor mij belangrijk en ik vind dit terug in ons contact”, aldus Debby.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.