Zoek Alle vacatures

/Waarom? zijn er steeds meer vacatures zonder passende invulling

Door: REEF / 31 augustus 2017 / Algemeen

Gemiddeld duurt het 27 dagen om een vacature te vervullen. Echter is toptalent na 10 dagen vaak niet meer beschikbaar.(1) Snel handelen is daardoor belangrijk om talent te binden. Uit onderzoek van De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie blijkt dat 1 op de 5 vacatures ingevuld word met behulp van LinkedIn. LinkedIn is verreweg het belangrijkste middel, ruim 80% van de recruiters zet dit succesvol in.

Werving van specialisten is vaak één van de taken in het brede takenpakket van HR-medewerkers. Gezien het feit dat er krapte op de arbeidsmarkt ontstaat kost werving en selectie meer tijd en daarmee geld. De interne en externe klant verwachten dat je voortdurend in dialoog blijft, de klantvraag analyseert en vertaalt naar het aanbod en de situatie op de arbeidsmarkt. Waarop vervolgens een doelgroepgerichte benadering en overtuigingskracht richting de kandidaat nodig is.

“LouwersHanique stelde ons de vraag of we een technische functie in de glasbewerking voor ze in konden vullen. Door proactief te zoeken op verschillende media is dit binnen een zeer korte termijn gelukt! LouwersHanique betaalde REEF recruitment alleen voor het zoeken en benaderen van de kandidaten. Dit scheelde positief in wervingskosten vergeleken met een dure wervingsfee”, aldus Joyce de Vor REEF recruiter.

Actief vinden en benaderen
Veel professionals bieden hun diensten aan op grote cv-databanken. Voor het inzetten van proactieve werving heb je naast tijd en expertise de juiste middelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een account op de cv-databanken en LinkedIn om te kijken of de geschikte kandidaat zijn profiel heeft gepubliceerd. Dit alles vraagt om tijd, expertise en middelen op het gebied van recruitment. Daarmee kan REEF recruitment helpen.

/Daarom! kies je voor REEF recruitment

  • Je maakt gebruik van een ervaren, proactieve REEF recruiter. Deze heeft ervaring met het passend benaderen van verschillende generaties;
  • Je hebt géén abonnement nodig voor Nationale vacaturebank, Monsterboard of LinkedIn;
  • Alle kandidaten die passen op de wervingscriteria krijg je te zien;
  • Bij een succesvolle invulling bespaar je tot 95% van de standaard wervingsfee;
  • Je belast de bestaande capaciteit binnen de organisatie niet en hoeft geen eigen recruiter aan te nemen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Manon Vos, accountmanager REEF recruitment, via 06 154 08 544 of m.vos@reef.nl.

(1) Robins, Ali. 12 recruiting statistics, Office Vibe

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.