Zoek Alle vacatures

/Waarom? jouw talenten inzetten op de arbeidsmarkt

Door: REEF / 27 augustus 2018 / Sociaal en juridisch

De motivatie om je werk te doen hangt samen met de competenties die je ontwikkeld hebt. Wanneer deze beide sterk ontwikkeld zijn, ben je een toptalent. Belangrijk daarbij is dat je trouw blijft aan jezelf en dat je continu jezelf afvraagt of jouw sterke punten het grootste gedeelte van je werkzaamheden kunt toepassen in je baan. Op deze manier stijgt je energie en vitaliteit. Je gaat dan elke ochtend met plezier naar je werk. Een goed voorbeeld daarvan is prinses Meghan Markle. Hoe zij dat heeft gedaan? Dat lees je in dit artikel met als focus hoe je jouw talenten inzet op de arbeidsmarkt.  

Van advocaat tot prinses van Engeland

Al op jonge leeftijd was Meghan Markle ervan overtuigd dat ze later advocaat wilde worden. Haar doel was om op te komen voor vrouwenrechten om voldoende kansen te krijgen in topfuncties. Daarom heeft zij aan Hillary Clinton een brief geschreven met daarin haar standpunt over de gelijke rechten tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt. Wonder boven wonder heeft Meghan daar een enthousiaste reactie op gekregen. Daarin werd ze gestimuleerd om Rechten te studeren. Dat was later ook haar motivatie om Rechten te gaan studeren aan de Northwestern University.  

Ontdek in onderstaand filmpje hoe Meghan Markle als ambassadeur van de Verenigde Naties haar talenten heeft benut op de arbeidsmarkt. 

Meghan Markle

Wat je hieruit kunt opmaken is dat zij al op jonge leeftijd een intrinsieke motivatie had om op te komen voor de belangen van vrouwenrechten. Daarbij heeft ze haar competenties optimaal ingezet. Zoals haar overtuigingskracht, analyserend denkvermogen en kennis van Recht. Op deze manier heeft ze ervoor gezorgd dat ze advocaat is geworden en werkt ze nu voor het Vrouwelijk Leiderschapsprogramma van de Verenigde Naties. 

Hoe ontdek je jouw talenten?

Vraag jij je wel eens af waarom de ene medewerker energiek in zijn baan zit en de andere niet? Wat maakt dat de een bovengemiddeld presteert en de ander gemiddeld? Dat heeft te maken met het feit of jouw kwaliteiten voldoende aan bod komen in je huidige baan. Hoe sterker jouw competenties ontwikkeld zijn in combinatie met een sterke motivatie ontwikkel jij je als toptalent. In onderstaande afbeelding wordt dat duidelijk weergegeven. 

Hoe zet je jouw talenten in op de arbeidsmarkt?

Als we het over talent hebben denken we doorgaans aan medewerkers die goede resultaten behalen. Talent is het vermogen om een bepaalde vaardigheid op het hoogste niveau uit te voeren. Dit heeft raakvlakken met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat je vitaal blijft in je functie en je talenten optimaal benut? Door jezelf te blijven ontwikkelen. Uit onderzoek van Loopbaanvisie over Duurzame Inzetbaarheid zijn er een aantal fasen in je werk:

  • Opstartfase
  • Groeifase            
  • Volwassen fase         
  • Terugvalfase

Wanneer je begint in een nieuwe baan dan zit je in de opstartfase. Zodra jij je verder ontwikkelt in je functie dan zit je in de groeifase. In de volwassen fase ben je in staat om zelfstandig je functie uit te voeren en ben je een toptalent. In de terugvalfase doe je jouw werk routinematig en wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging zodat je jouw talenten optimaal inzet.

/Daarom! REEF

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar kandidaten die op projectbasis willen werken omdat er steeds meer tijdelijke vraagstukken ontstaan. Bij REEF bieden wij jou de kans om je talenten in te zetten op de arbeidsmarkt. In de sollicitatiegesprekken gaan we in op jouw kwaliteiten en je vervolgstap in je carrière. Als projectmedewerker krijg je afwisseling in je functie doordat je projectmatig gaat werken voor opdrachtgevers. Voor jou een ideale kans om werkervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers en coaching te krijgen van ervaren projectmanagers. Hierdoor heb je te maken met korte lijnen en training on the job.

Binnen REEF zien we dat projectspecialisten hierdoor sneller carrière maken omdat ze breder inzetbaar zijn en in staat zijn om snel te schakelen in een nieuwe werkomgeving. Daarnaast bieden we trainingen aan waardoor je kennis binnen je vakgebied en je competenties up-to-date blijven.

Ben jij toe aan een vervolgstap in je carrière? Bekijk dan onze vacatures binnen het Sociaal Domein via onze website: https://www.reef.nl/vacatures/sociaal-en-juridisch en neem contact met mij op via m.bonten@reef.nl of 06 113 93 353. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.