Zoek Alle vacatures

Waargenomen ontwikkeling: de projectspecialist als oplosser van specifieke problemen

Door: REEF / 02 juni 2016 / Algemeen

Steeds vaker wordt de projectspecialist voor bepaalde tijd ingezet als oplosser van een specifiek probleem binnen een bedrijf of organisatie. Dat is het resultaat van de sterke toename van flexibel werken. Ondernemers, bedrijfsleiders en overheidsinstellingen zien zich genoodzaakt om snel te reageren op problemen of tekorten aan kennis en capaciteit, maar zonder verbinding op de lange termijn aan te gaan. De projectspecialist biedt dat. Fred Tosserams, commercieel manager van REEF, merkt de verschuiving duidelijk.

Een van de sterkste ontwikkelingen in het bedrijfsleven en bij de overheid van de afgelopen jaren is het flexibele werken. De tijd, duur en plaats van arbeid zijn niet meer statisch. Dat resulteert onder meer in projectmatige opdrachten. En in een aanwas van tijdelijke medewerkers. Deze ontwikkelingen zorgt ervoor dat organisaties en bedrijven anders naar hun medewerkers en zichzelf kijken.

Verschuiving aan beide kanten

‘Bij REEF merken we al een tijdje dat tijdelijke medewerkers steeds belangrijkere projecten vervullen. Ze worden betrokken in beleid, bedrijfsvoering en strategie’, zegt Fred Tosserams, commercieel manager van REEF dat projectspecialisten en projecten van opdrachtgevers koppelt. ‘Dat vraagt ook een aanpassing aan de detacheringskant. Wij werken bijvoorbeeld met ervaren projectspecialisten die gewicht in de schaal leggen. En we delen kennis. Want waarom kennis binnen bedrijfsmuren houden als groei versnelt bij kennisdeling? Tussen specialisten onderling, met opdrachtgevers maar ook tussen opdrachtgevers onderling.’

‘Dit betekent ook dat we bij de organisatie REEF met gedreven medewerkers werken. Onze opdrachtgevers willen immers wel tijdelijke medewerkers, maar wel een solide en betrouwbare partner die snel kan schakelen om de juiste specialist aan te bieden. Onze onderneming is daar ook op ingericht. Zo hebben we een zeer uitgebreid en up-to-date CRM-systeem en blijven we onze mensen voortdurend ontwikkelen. Hiervoor werken we al jaren samen met een vaste trainer en hebben we een eigen bedrijfspsycholoog. Het verloop binnen ons team is dan ook bijzonder laag.’

Kennis delen als sleutel tot succes

REEF koppelt sinds 1996 opdrachtgevers met een vraag naar tijdelijke capaciteit en kennis aan de juiste projectspecialist. Tegelijk deelt REEF heel gericht kennis, onder meer via diverse kennisbijeenkomsten en het in eigen huis ontwikkelde projectcommunicatiesysteem. Onlangs verbouwde het Eindhovense bedrijf zelfs zijn volledige bedrijfspand in functie van kennis delen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.