Zoek Alle vacatures

Vinden en binden

Momenteel hebben we te maken met een werkgeversmarkt. De werkgever mag, al is het maar voor even, proeven hoe het is om aan het roer te staan. De focus leggen op “vinden en binden” en goed werkgeverschap voelt in deze tijd dan ook niet als primair noodzakelijk. 

Echter, niets is minder waar. Juist nu is het belangrijk je huidige talent te koesteren, en hierin te blijven investeren. Immers, talentvolle medewerkers maken een bedrijf tot winnaar. Dit betekent ook, blijf zoeken naar talent en blijf “in beeld” als werkgever. Nu investeren in employer branding, talent pools en professionaliseren van de HR afdeling loont op de lange termijn. Zeker gezien de structurele tekorten op de arbeidsmarkt in de komende jaren, waarin wederom de werknemer de touwtje in handen zal nemen. Het binden van je toekomstige arbeidspotentieel is dus essentieel om als bedrijf succesvol te blijven. Kortom, vinden en binden én binden en vinden wordt het nieuwe motto op HR gebied.

In de REEF-deelt-kennisbijeenkomst werd nader ingegaan op de veranderingen op de arbeidsmarkt, de werknemers, zijnde generatie Y, en de wervingsmethoden. Vervolgens werden inzichten gegeven in de mogelijkheden van employer branding, en specifiek talentmanagement en talent pools. Vanzelfsprekend was er gedurende deze bijeenkomst ruimte voor vragen en discussie.


Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.