Zoek Alle vacatures

Vijf snelle tips voor een betere veiligheidscultuur

Door: REEF / 06 juni 2018 / VTH

Er is een omslag gaande in, met name, de zorgsector van regelgericht naar risicogericht werken. Men ziet steeds meer in dat het in kaart brengen van risico's en deze af te wegen effectiever werkt dan puur en alleen regels in acht te nemen. De veiligheidscultuur wordt op deze manier ook versterkt omdat er meer aandacht besteed wordt aan de bewustwording van de risico's bij medewerkers en hoe zij moeten handelen als er iets gebeurt. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee manieren van werken en hoe creëer je een sterke veiligheidscultuur? 

Bij een regelgerichte aanpak wordt er vooral gekeken naar het effect van, bijvoorbeeld, een brand in plaats van de kans op een brand. Bij de risicogerichte aanpak wordt er een afweging gemaakt tussen de kans op een brand en het effect daarvan. Als er een grote kans is op een brand, maar het effect klein is, welke voorbereidingen zijn dan noodzakelijk? Zo worden de risico’s afgewogen en worden er keuzes gemaakt.

In 2015 zijn verschillende zorgbrancheorganisaties en Brandweer Nederland samen gaan werken aan een verbeterde brandveiligheid, in de vorm van een risicogerichte aanpak. Belangrijk is dat de brandveiligheidsvoorschriften nageleefd worden en dat er gewerkt wordt aan een veiligheidscultuur. Dit is ook voor organisaties uit andere sectoren interessant en relevant. Als je een sterke veiligheidscultuur hebt, dan verloopt de uitwisseling van informatie goed, er worden betere beslissingen en weloverwogen risico’s genomen. De focus ligt op continue verbetering, waardoor er een lager ziekteverzuim is, minder bedrijfsongevallen zijn en een hogere productiviteit. 

Maar hoe creëer of verbeter je een veiligheidscultuur? Hieronder vijf snelle tips die je op weg kunnen helpen:

  • Zet brandveiligheidsregels op en communiceer deze met de organisatie. Hang de regels ook op duidelijke plekken in het bedrijfspand op zodat men er continu aan herinnerd wordt.
  • Train je medewerkers op veiligheid door brandoefeningen te doen. 
  • Beloon goed gedrag. Complimenten zorgen voor positief gedrag en bevorderen dus ook een veiligheidscultuur.
  • Zorg ervoor dat iedere medewerker erop toeziet dat er veilig wordt gewerkt en dat men elkaar aanspreekt als dit niet gebeurt.
  • Laat als manager zien hoe het moet door volgens de brandveiligheidsregels te handelen. Goed voorbeeld doet volgen.

REEF werkt veel met organisaties waar veiligheid centraal staat zoals gemeentes en omgevingsdiensten. Wil jij meer weten over mogelijke projecten en vacatures bij een gemeente of omgevingsdienst? Kijk dan even bij onze vacatures.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.