Zoek Alle vacatures

Verbouwde REEF-kantoor transparanter, groener en plezierig om in te werken

Door: REEF / 26 mei 2016 / Algemeen

Het REEF-kantoor aan de Beemdstraat in Eindhoven werd onlangs volledig verbouwd. Voor de bezoekers is het direct duidelijk dat de nieuwe omgeving aansluit bij de kernwaarde van REEF, het delen van kennis. De spreekkamers zijn immers van glas, er is een open auditorium en vergaderruimtes hebben transparante gordijnen als afscheiding. Uitgangspunt bij de verbouwing was tweeledig: duurzaamheid en welbehagen van de medewerkers, aldus Fred Tosserams, commercieel manager van REEF.

De verbouwing werd eerder deze maand afgerond. ‘We hebben een plezierige werkomgeving weten te creëren, die ook nog eens prestatieverhogend werkt. We zitten met meer mensen per vierkante meter, maar dat gevoel heb je niet. Dit komt door het gebruik van transparante materialen, kleuren, verlichting en veel planten, maar ook doordat we een paperless office hebben gecreëerd en flexibele werkplekken. Daarbovenop komt nog een verbeterde klimaatbeheersing.’

duurzaamheid

Er is geïnvesteerd in een groener kantoor. Projectleider Gerard Slegers somt de aanpassingen op: ‘Een VRV-systeem werd aangebracht voor het koelen en verwarmen van het gebouw, met een COP van 4,812. De CO2-uitstoot wordt met minstens 15% verminderd. De luchtbehandelingsinstallatie is voorzien van een hoogrendement warmteterugwinning en vochtuitwisseling. De LBK is voorzien van gelijkstroommotoren en toerenregeling, waardoor het elektrisch verbruik van de WTW vermindert. De WTW-unit is volgens eurovent gecertificeerd onder klasse A+. De spouwmuurisolatie werd in orde gebracht en het volledige pand is voorzien van HR-glas. Voor de verlichting werd gekozen voor de nieuwste LED-technologie. De installaties voldoen alle aan de nu geldende eisen die Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt aan energie-efficiënte en duurzame installaties.’

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.