Zoek Alle vacatures

Trainingsdag De- en Centrale Noodverlichting - Cooper Safety

noodverlichtingIn het voorjaar van 2013 nam REEF-projectspecialist Gerard Erbrink deel aan een trainingsdag “Noodverlichting” bij Cooper Safety in Soest (D).

Trainingsdagen als deze hebben tot doel een verbreding en verdieping van de kennis van noodverlichtingsystemen. Thema van deze trainingsdag was “Mogelijkheden en voordelen van centrale noodverlichtingsystemen”. Onderwerpen die hierbij aan bod kwamen waren onder andere:

Centrale en decentrale noodverlichtingsystemen, de voor- en nadelen van beide systemen en niet geheel onbelangrijk welke type systemen pas je waar toe en waar ligt het omkantelpunt tussen centaal en decentraal systeem.

Centrale noodverlichtingsystemen zijn in de afgelopen 10 jaar behoorlijk geëvolueerd. Was het vroeger nog gebruikelijk dat er alleen op de hoofdvoeding gemeten wordt of er nog spanning aanwezig is, tegenwoordig is dit al per groep te realiseren. De bedrijfszekerheid van de betreffende installatie wordt hierdoor naar een hoger niveau getild. Dit heeft positieve gevolgen voor de aanwezige personen.

De armaturen voor zowel centraal en decentraal zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd, energiezuinigheid in combinatie met maximale lichtuitstrooi is de nieuwe trend. Door gebruik te maken van LED is de spiegeloptiek beter aan te passen aan de lichtbron gevolg hiervan is dat het licht in vierkante vlakken kan worden uitgestrooid. Het gevolg hiervan is dan weer dat de armaturen efficiënter kunnen worden geplaatst met minder overlap van licht waardoor het een egaler / gelijkmatiger lichtniveau ontstaat.

Een centraal noodverlichtingsysteem onder andere van Cooper Safety heeft als voordeel dat flink bespaard wordt op onderhoud. Door slimme software worden de storingen benoemd en doorgegeven. Hierdoorkan de servicemonteur gericht te werk gaan en bespaart het bedrijf daarmee aanzienlijk in kosten.

Mocht u meer informatie wensen betreffende noodverlichtingsystemen dan kunt u bij de projectspecialisten van REEF of bij Cooper Safety terecht.(www.coopersafety.nl)

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.