Zoek Alle vacatures

Supply Chain en haar vakgebieden

Een divisie die nu een jaar bestaat is Supply Chain. Van de bakker op de hoek tot de innoverende multinational: elke organisatie heeft te maken met logistieke processen. Een centrale vraag keert steeds terug: Hoe zorgen we ervoor dat we op het juiste moment kunnen beschikken over een product of dienst op een zo efficiënt mogelijke wijze? De propositie is simpel, de uitvoering vaak des te complexer. Dat biedt kansen. Kansen om zich te onderscheiden van concurrenten, kansen om nieuwe klanten te bereiken, kansen om te groeien.

Als projectorganisatie werkt REEF daarom samen met organisaties die zich steeds willen verbeteren, innoveren en me t nieuwe kennis voorsprong creëren. Onze projectspecialisten delen hun kennis bij onze partners en nemen tevens hun opgedane ervaringen weer mee. Zo bouwen we samen aan een team van projectspecialisten dat uit een divers palet aan ervaringen de voor uw relevante expertise kan faciliteren en tevens deze kennis weet te delen in uw organisatie. Binnen de divisie supply chain kennen we een aantal vakgebieden:


Inkoop

Een goede inrichting en uitvoering van uw inkoopbeleid bepaalt in grote mate de continuïteit en winstmaximalisatie van uw organisatie. Een sterke inkoopstructuur en bezetting van uw inkoopafdeling is leidend voor o.a. uw leverbetrouwbaarheid, prijsstelling en de kwaliteit van geleverde goederen of diensten. Vaak hebben organisaties hun inkooporganisatie op de rit, maar is er nog verbeterpotentieel aanwezig dat niet direct zichtbaar is. REEF kan u ondersteunen bij het vormgeven, opzetten en verbeteren van uw inkoopstructuur, alsmede een uitkomst zijn bij het tijdelijk verzorgen van de uitvoering binnen uw inkoopafdeling. Van operationeel tot strategisch, van direct spend tot non-product related: Inkoop is een sterk aanwezige discipline binnen REEF.


Planning

Supply chain

De kern van een goed werkende Supply Chain vormt een effectieve planning. Hoe complex uw planningsproces ook is vormgegeven, goederen of diensten zullen tijdig van A naar B dienen te worden verplaatst. Planning vormt daarbij de cruciale sleutel. Of het nu gaat om de vertaalslag van Sales naar Operations (S&OP/Demand Planning), planning van resources voor uw productieproces, organisatie van uw distributieactiviteiten of service-georiënteerde stromen (spare parts, reverse logistics): REEF kan zowel een oplossing zijn voor het opzetten van uw planningsstructuur, alsook een partner vormen bij het ondersteunen van de planningsactiviteiten, zowel voor lange- als korte termijn planning.


Supply Chain Engineering

Hoe meer schakels in uw keten, hoe meer risico’s. Risico’s die direct van invloed zijn op uw bedrijfsmatige KPI’s. Zo kunnen deze risico’s zich bijvoorbeeld vertalen in verkeerde voorraad-hoogtes, inefficiënte toepassing van uw warehousecapaciteit en te lange doorlooptijden, resulterende in onnodig hoge logistieke kosten en onvoldoende leverbetrouwbaarheid / servicegraad. Supply Chain Engineering is er op gericht dergelijke risico’s in kaart te brengen en vervolgens verbeteringen te implementeren die tot doel hebben uw performance structureel te verbeteren. Zowel voor projecten gericht op structurele verbetering, alsook voor tijdelijke ondersteuning in uw continu verbeterproces, kan REEF de juiste expertise faciliteren.

 

Supply Chain Management

Het rendement van uw organisatie is vaak sterk afhankelijk van de wijze van aansturing. Effectief functioneel en/of hiërarchisch management bepaalt in hoge mate in hoeverre het aanwezige potentieel wordt aangesproken. Zeker binnen het vakgebied Supply Chain waar continu de optimale balans dient worden gevonden tussen hoge leverbetrouwbaarheid en minimale voorraadhoogtes, kunnen korte lijnen, duidelijke communicatie, sturing op KPI’s en coaching bepalend zijn voor de effectiviteit van uw logistieke processen. REEF kan uw organisatie ondersteunen in het opbouwen van een Supply Chain onderdeel binnen uw organisatie, alsmede interim-management verzorgen.


Verantwoordelijke projectmanager voor de divisie supply chain is Judith Borgers. U kunt haar berei-ken via telefoonnummer 040 29 46 888 of per e-mail: j.borgers@reefbv.nl.

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.