Zoek Alle vacatures

Subsidie voor extern HR-advies bij duurzame inzetbaarheid

Door: REEF / 10 oktober 2016 / Personeel en organisatie

Wie vitaal is, heeft een hogere belastbaarheid, doet zijn werk efficiënter, is flexibeler en meldt zich minder ziek. Met andere woorden, hoe vitaler uw medewerkers, hoe slagvaardiger uw organisatie. Wilt u medewerkers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk kunnen zijn en duurzaam inzetbaar zijn? Dan is de subsidie Duurzame Inzetbaarheid interessant voor uw organisatie.

Het doel van de subsidie Duurzame Inzetbaarheid is het bevorderen van duurzame arbeidsinzet, en dus mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Maakt u werk van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van uw medewerkers, dan plukt u daar namelijk direct de vruchten van door meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Voor wie?
Organisaties met minimaal 2 medewerkers kunnen een subsidie ontvangen voor extern advies inclusief implementatieplan en/of begeleiding bij het implementeren van een advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Er zijn 4 thema’s waarop u advies kunt inwinnen, namelijk:
1. Bevorderen gezond en veilig werken.
2. Bevorderen leercultuur voor werknemers.
3. Stimuleren interne en externe mobiliteit.
4. Bevorderen flexibele werkcultuur, waaronder arbeidstijdenmanagement.

Hoeveel subsidie?
De subsidie bedraagt maximaal 50% van de externe advieskosten met een minimum van € 6.000 en een maximum van € 10.000.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt
Alleen in de periode maandag 14 november 2016, 9.00 uur, tot en met vrijdag 25 november 2016, 17.00 uur, is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. De ervaring leert dat het budget voor deze subsidie zeer snel uitgeput raakt, dus snelheid is geboden! Alleen volledige aanvragen worden op datum van binnenkomst behandeld. Een volledige aanvraag bevat de volgende documenten:

  • een ingevulde aanvraagformulier (e-formulier)
  • 2 recente loonstroken (niet ouder dan 3 maanden) van 2 verschillende medewerkers
  • een activiteitenbegroting

REEF-vitaliteit adviseert en ondersteunt bij duurzame inzetbaarheid
De REEF-projectspecialisten en vitaalcoaches van REEF-vitaliteit kunnen u adviseren en ondersteunen op bovenstaande 4 thema’s en uw vragen over de duurzame inzet van personeel beantwoorden. Verhoog het werkplezier, verminder het ziekteverzuim en verhoog de arbeidsproductiviteit door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Voor meer informatie over het duurzaam inzetten van personeel, neem contact op met Raf Beelen via telefoonnummer 06 484 20 532 of via r.beelen@reef.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.